ΑΡΘΡΟ

του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου

Δικηγόρου

Μέλους της ΣΕ Δράμας της Νέας Αριστεράς

Λένε: Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι. Και στην πολιτική: Δείξε μου τα στελέχη σας να σου πω τι κόμμα πάτε να στήσετε.

Και ναι πράγματι στην πολιτική προέχουν –πρέπει να προέχουν- οι ιδέες, οι αξίες, το πρόγραμμα. Όμως κάποια πρόσωπα καλούνται να τα επικοινωνήσουν αυτά στον κόσμο. Και να τα εφαρμόσουν, όταν έλθει η ώρα. Συνεπώς τα πρόσωπα διαδραματίζουν και αυτά σπουδαίο ρόλο.

Ποια είναι λοιπόν τα πρόσωπα της Νέας Αριστεράς; Μπορούν να εμπνεύσουν; Έχουν τα απαραίτητα εχέγγυα και εφόδια για ένα τέτοιο εγχείρημα;

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα Νέας Αριστεράς αποτελείται από τους εξής:

 1. Αναγνωστοπούλου Σία (Βουλεύτρια Αχαΐας. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επισκέπτρια Καθηγήτρια σε ΗΠΑ, Κύπρο, Γαλλία. Πρώην αν. Υπουργός Παιδείας, αλλά και Εξωτερικών)
 2. Αχτσιόγλου Έφη (Βουλεύτρια Αθηνών. Δικηγόρος. Έχει εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Διετέλεσε Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης)
 3. Ζεϊμπέκ Χουσείν (Βουλευτής Ξάνθης. Φαρμακοποιός)
 4. Ηλιόπουλος Νάσος (Βουλευτής Αθηνών. Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πρώην Υφυπουργός Εργασίας, Κοιν Ασφάλισης και Αλληλεγγύης)
 5. Πέρκα Πέτη (Βουλεύτρια Φλώρινας. Πολιτικός Μηχανικός με ειδίκευση σε συγκοινωνιακά θέματα. Πρώην Γενικός Γραμματέας στα Υπουργεία Μεταφορών και Υποδομών και στο Υπουργείο Οικονομικών)
 6. Οζγκιούρ Φερχάτ (Βουλευτής Ροδόπης. Οδοντίατρος)
 7. Τζανακόπουλος Δημήτρης (Βουλευτής Α’ Αθήνας. Δικηγόρος, κάτοχος μεταπτυχιακού και υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Πρώην Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός εκπρόσωπος)
 8. Τζούφη Μερόπη (Βουλεύτρια Ιωαννίνων. Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Παιδονευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Πρώην Υφυπουργός Παιδείας)
 9. Τσακαλώτος Ευκλείδης (Βουλευτής Αθηνών. Οικονομολόγος, δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Σάσσεξ και της Οξφόρδης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρώην αν. Υπουργός Εξωτερικών, αλλά και Υπουργός Οικονομικών)
 10. Φωτίου Θεανώ (Βουλεύτρια Αθηνών. Καθηγήτρια στο ΕΜΠ. Πρώην αν. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
 11. Χαρίτσης Αλέξης (Βουλευτής Μεσσηνίας. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ειδικευόμενος στις ΑΠΕ. Πρώην Υφυπουργός Οικονομίας, αλλά και αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και Υπουργός Εσωτερικών)

Στην Ευρωβουλή η Νέα Αριστερά εκπροσωπείται από τον Δημήτρη Παπαδημούλη (Πολιτικός Μηχανικός. Πρώην Βουλευτής, Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. από το 2014 έως σήμερα. Ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος Έλληνας Ευρωβουλευτής)

Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού έχει αναλάβει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (Οικονομολόγος, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στη Νέα Υόρκη, Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Παν. Αθηνών. Πρώην Βουλευτής και Υπουργός)

Όλοι τους και από τη νεότητά τους έχουν μακρά διαδρομή στην Αριστερά και τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Είναι γνωστοί για τη δουλειά τους και την προσφορά τους στον τομέα τους και στην κοινωνία ευρύτερα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ

 1. Βαρύτης Θανάσης, νοσηλευτής – ιδιωτικός υπάλληλος
 2. Γκαρμπούνης Γιώργος, Γεωπόνος – δημοτικός υπάλληλος
 3. Καραγιαννίδης Χρήστος, τεχνικός ήχου – ιδιωτικός υπάλληλος, πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
 4. Καρατζόγλου Όλγα, νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Δράμας
 5. Μαλέζολγου Μάρθα, δημοτική υπάλληλος
 6. Ντιούδης Χρήστος, ιατρός στο ΓΝΝ Δράμας
 7. Πανίδης Απόστολος, εκπαιδευτικός
 8. Παπακωνσταντίνου Βάσω, ιδιωτική υπάλληλος
 9. Χατζηγωργίου Παναγιώτης, Δικηγόρος, πρώην Γραμματέας ΣΥΝ και μετέπειτα ΔΗΜΑΡ

Όλοι τους είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία, έχουν μακρά πολιτική και κοινωνική διαδρομή.

Με αυτά τα πρόσωπα η Νέα Αριστερά κάνει μια νέα αρχή.

Με αυτά τα στελέχη, που συνδυάζουν φρεσκάδα και ωριμότητα, γνώση και εμπειρία, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, ξεκινάει το ταξίδι μας.

Σε προσκαλούμε. Να ανέβεις κι εσύ σε αυτό το καράβι. Να συνταξιδέψουμε. Να συνδιαμορφώσουμε το νέο φορέα της Αριστεράς. Της Ευθύνης και της Ελπίδας. Που θα γίνει –ήδη έχει γίνει- εμβρυουλκός και καταλύτης εξελίξεων στο άνυδρο και απογοητευτικό πολιτικό μας γίγνεσθαι.

Για να αποκτήσει η χώρα από σήμερα αξιόπιστη, μαχητική και φερέγγυα αντιπολίτευση. Και αύριο αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Η Κοινωνία ασφυκτιά. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά της.

Αν όχι τώρα πότε; Αν όχι εμείς ποιοι;