Τους δύο τελευταίους μήνες της προηγούμενης χρονιάς, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, η Ονειρούπολη προχώρησε σε συγκέντρωση δώρων και παιχνιδιών για τα παιδιά της Σάμου, η οποία είχε πληγεί από σεισμό. Η ενέργεια αυτή, μια έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα, που παραδοσιακά πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Ονειρούπολης. Και μπορεί φέτος, η αγαπημένη διοργάνωση να μην πραγματοποιήθηκε, όμως τα μηνύματά της ήταν για άλλη μια φορά παρόντα.

Τα δώρα και τα παιχνίδια που συγκεντρώθηκαν ταξίδεψαν στη Σάμο και πλέον έχουν παραδοθεί στα παιδιά του νησιού, όπως ενημερώνει και με σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Δυτικής Σάμου.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Σάμου αναφέρονται τα εξής:

«Η Ονειρούπολη Δράμας γέμισε τα βαγόνια της με συναισθήματα, συγκινητικές ευχές και πολλά παιχνίδια και στέλνοντάς τα με το τρένο της αγάπης, κατάφερε να ενθουσιάσει και να δώσει απεριόριστη χαρά στα παιδιά του νησιού μας.

Με την ευκαιρία της κοπής της βασιλόπιτας στους Δημοτικούς Σταθμούς του Δήμου Δυτικής Σάμου δόθηκαν στα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου τα παιχνίδια της δωρεάς του Δήμου Δράμας και οι εκπαιδευτικοί φρόντισαν να περάσουν το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης αυτής της πρωτοβουλίας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κατοίκους της Δράμας, στον Δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο Χριστόδουλο και στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τόλιου εκ μέρους των μικρών και μεγάλων δημοτών μας!».

Στον επίσημο λογαριασμό της Ονειρούπολης στο facebook, με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Σάμου, αναρτήθηκαν τα εξής:

«Καταφέραμε να δώσουμε και να πάρουμε χαρά από τα χαμογελαστά προσωπάκια των παιδιών. Σας ευχαριστούμε για την χαρά και την αγάπη που εισπράξαμε μεγαλώνοντας την παρέα της Ονειρούπολης ακόμα περισσότερο!».