Δείτε τα 5 περίεργα Χριστουγεννιάτικα έθιμα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα διαφέρουν από χώρα σε χώρα, αλλά μερικές κερδίζουν τις εντυπώσεις, καθώς έχουν αρκετές περίεργες παραδόσεις.

Δείτε τις 5 χώρες, οι οποίες έχουν τα πιο περίεργα Χριστουγεννιάτικα έθιμα.

1.Νορβηγία

Οι Νορβηγοί πιστεύουν ότι η παραμονή των Χριστουγέννων συμπίπτει με τον ερχομό των μαγισσών και των κακών πνευμάτων.

Έτσι, κρύβουν τα σκουπόξυλα τους πριν πέσουν για ύπνο. Ο λόγος είναι για να μην τα βρουν την άλλη μέρα σπασμένα από τις μάγισσες…

2.Αυστρία

Μια πιο τρομακτική τροπή παίρνουν τα Χριστούγεννα στην Αυστρία, ειδικά για τα παιδιά, καθώς εκεί, έχουν τον Krampus, αντί για τον Άγιο Βασίλη.

Πρόκειται για ένα πλάσμα που θυμίζει δαίμονα κι έχει ένα μοναδικό καθήκον: να τιμωρήσει τα παιδιά που δεν ήταν φρόνιμα πριν τα Χριστούγεννα.

Έτσι, άντρες φορούν τα ανάλογα διαβολικά κοστούμια, κουβαλούν αλυσίδες και περιφέρονται στους δρόμους με σκοπό να τρομάξουν τα «κακά» παιδιά.

3.Ουγγαρία

Στην Ουγγαρία ο Άγιος Βασίλης έρχεται όχι τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου, αλλά από τις 6 του μηνός. Τα δώρα τα αφήνει στα παπούτσια των παιδιών, που πρέπει να είναι καθαρά και τοποθετημένα έξω από το σπίτι. Τέλος, στο εορταστικό τραπέζι προτιμούν το ψάρι.

4.Γαλλία

Την παραμονή των Χριστουγέννων, τα παιδιά αφήνουν τα παπούτσια τους δίπλα από το τζάκι, για να τους τα γεμίσει με γλυκά και ξηρούς καρπούς ο Πατέρας των Χριστουγέννων (Pere Noel), που θα κατέβει από την καμινάδα καθώς κοιμούνται.

O Pere Noel συνοδεύεται από ένα άλλο παππούλη τον Pere Fouettard, ο οποίος δέρνει ελαφρά τα παιδιά που ήταν άτακτα κατά τη διάρκεια του χρόνου.

5.Αγγλία

Στην Αγγλία, η παράδοση θέλει τους Άγγλους να αφήνουν, μπράντι για τον Άι Βασίλη και καρότα για τον Ρούντολφ, ενώ τα παιδιά κρεμούν χριστουγεννιάτικες κάλτσες, για να τις γεμίσει με γλυκά ο πατέρας των Χριστουγέννων.

Πηγή: ieidiseis.gr