ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων του Νομού. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Ανάργυρου Πατακάκη, παρουσία του βουλευτή Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Παρανεστίου και κτηνοτρόφου κ. Μιχαήλ Παρλόγλου, του Προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δράμας κ. Ιωάννη Κιτσουκάκη, του Προέδρου των κτηνοτρόφων Νευροκοπίου κ. Χρήστου Τσέρνιου, του Προέδρου των κτηνοτρόφων Προσοτσάνης κ. Κωνσταντίνου Ακριτίδη, του Γραμματέα Ν.Ε. Δράμας ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριου Καρβούνη καθώς και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του Νομού Δράμας, καθώς και τα αναγκαία έργα υποδομής, ενόψει της νέας περιόδου και ο συντονισμός για την επίλυσή τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον κλάδο, από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του περασμένου χειμώνα και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυτού του καλοκαιριού, καθώς και από την λειψυδρία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης τόνισε ότι «Με την προσπάθεια και τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων του Νομού Δράμας, καθώς μία νέα κτηνοτροφική περίοδος ξεκινά. Η βιωσιμότητα της κτηνοτροφίας και του συνόλου του πρωτογενούς τομέα αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την όποια αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, αλλά και για τη συγκράτηση του πληθυσμού».