ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ., στην Αίθουσα Αυτοδιοίκησης «Ανδρέας Παπανδρέου» (Διοικητήριο Δράμας, 3ος όροφος), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου, με τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, σχετικά με το συντονισμό και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και τον περιορισμό της διάδοσής του, σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Ιατρός – Ρευματολόγος, Συντονίστρια του Ε.Ο.Δ.Υ. στο Ν. Δράμας κ. Ελένη Γαμβρέλη, ο Παιδίατρος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Δράμας κ. Γεώργιος Γεωργιάδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υγιεινής και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, ο Αντιδήμαρχος για θέματα Υγείας Δήμου Δοξάτου κ. Δημήτριος Καραμπακάλης, ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Δήμου Παρανεστίου κ. Πέτρος Κυπραίου, εκπρόσωπος του Δήμου Προσοτσάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας κ. Αθανάσιος Σέρτης, καθώς και η Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αλεξάνδρα Μπουραζάνη και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη, μετά από γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις, εκπονήθηκε ένας σχεδιασμός και προγραμματισμός για το συντονισμό, τη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του νέου κορωνοϊού και την ανάληψη κοινών δράσεων από όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες, ο κάθε ένας στην σφαίρα των χωρικών και καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων του.

Υπογραμμίσθηκε η ανάγκη όλοι οι φορείς να συμβάλουν σε μία καμπάνια πλατιάς ενημέρωσης του κοινού, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, με γνώμονα την ατομική ευθύνη του καθενός.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε ότι: «Ο κάθε φορέας και υπηρεσία, αλλά και ο κάθε πολίτης, πρέπει να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες του, έτσι ώστε όλοι μαζί να ορθώσουμε ένα τοίχος προστασίας για την αναχαίτιση αυτού του δεύτερου κύματος κρουσμάτων και τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού».