Τις ημέρες αυτές, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας δια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου, προχωράει στη συντήρηση 56 αγαλμάτων της δικαιοδοσίας της Π.Ε. Δράμας (καθαρισμός από μπογιές-βρωμιές, συγκόλληση αποκολλημένων μαρμάρων, τρίψιμο-γυάλισμα αδιαβροχοποίηση).

Επίσης, προβλέφθηκε η συντήρηση 5 σιντριβανιών στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου και όλων των μαρμάρινων επιφανειών γύρω από αυτά (αντικατάσταση σπασμένων μαρμάρων, συγκόλληση αποκολλημένων μαρμάρων, καθαρισμός από μπογιές-βρωμιές, τρίψιμο-γυάλισμα μαρμάρων, στεγανοποίηση μαρμάρων), ενώ στο τέλος θα εμποτιστούν τα μάρμαρα με κατάλληλο υλικό, έτσι ώστε να μην απορροφούν πιθανά graffiti και λερωθούν.

Μετά τον καθαρισμό θα επακολουθήσει το έργο για την επαναλειτουργία όλων των σιντριβανιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από δέκα και πλέον χρόνια, ενώ θα γίνει η προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών που χρειάζονται για αυτό.

Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Με τη συντήρηση των αγαλμάτων και των σιντριβανιών δικαιοδοσίας της Π.Ε. Δράμας, προχωράμε σε μία σημαντική αισθητική παρέμβαση για την πόλη μας, η οποία θα αναδείξει αυτά τα σημεία καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και θα βελτιώσει το αστικό περιβάλλον!».