Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Παρανεστίου, συνάντηση εργασίας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παρανεστίου στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού και οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων Ξάνθης και Παρανεστίου, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας κ. Μανώλης Χατζόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες των 3 Δήμων.

Σχετικά ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος ανέφερε τα εξής:

Στόχος ο κοινός σχεδιασμός με συνέργειες και πρωτοποριακά «εργαλεία», ώστε η ευρύτερη περιοχή μας να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

Όλοι συμφώνησαν ότι ο τουρισμός στην περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, αφού διαθέτει μοναδικούς πόρους διεθνούς εμβέλειας.

Και οι 3 Δήμαρχοι συμφώνησαν ότι με συνέργειες και κοινές προσπάθειες θα έχουμε σύντομα θετικά αποτελέσματα.

Θα υπάρξουν, μάλιστα, στοχευμένες δράσεις, που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Αυτό σημαίνει ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μεταξύ των Δήμων που διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά, θέληση υπέρβασης των διοικητικών ορίων και διοργάνωσης κοινών δράσεων που απευθύνονται σε μεγαλύτερο κοινό.

Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι κινήσεις και πρωτοβουλίες των 3 Δημάρχων προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία και με άλλους φορείς.