Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο συνέδριο στο Παρανέστι του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Παρανεστίου. Το συνέδριο είχε ως θέμα «Κλιματική ουδετερότητα. Από τη φιλοδοξία στην υλοποίηση Προς τη Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη και την Κλιματική Ουδετερότητα, με οδηγό την ενέργεια και το νερό» και στο οποίο συμμετείχαν καταξιωμένοι επιστήμονες από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, ο Αντιδήμαρχος Δράμας κ. Ιωάννης Γεωργιάδης, ο Δασάρχης Δράμας κ. Αλέξανδρος Τσαούσης, ο Διευθυντής Αναπτυξιακής Δράμας κ. Μανώλης Χατζόπουλος, ο Γ.Γ. Δήμου Κ. Νευροκοποίου κ. Γεώργιος Μουρουζίδης, η Δασονόμος κ. Σοφία Μωυσίδου, ο π. Καθηγητής Γεωπονίας κ. Κύρος Πουπούλης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Παρανεστίου. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε πολλές ομορφιές του Δήμου Παρανεστίου, να γευτούν τοπικά κρασιά και να γνωρίσουν την Παρανέστια φιλοξενία.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που φιλοξενήσαμε μία τέτοια κορυφαία εκδήλωση στην περιοχή μας. Ένα καίριο θέμα που απασχολεί και θα απασχολεί για πολλά χρόνια την καθημερινότητά μας. Η κλιματική αλλαγή τη βιώνουμε, με τις πλημμύρες, τις υψηλές θερμοκρασίες και τις φυσικές καταστροφές. Και το πώς όμως θα φτάσουμε στην κλιματική ουδετερότητα με την μείωση των εκπομπών αερίου.

Ευχαριστούμε πολύ: Τον Πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες κ. Ανδρέα Στέργιου, τον Συντονιστή του Δικτύου κ. Επαμεινώνδα Τριβήλο, την Γραμματέα του Δικτύου κ. Μαριάννα Καραχάλιου, την Επιστημονική Συνεργάτη κ. Έλενα Μουρελάτου, τους εξαίρετους καθηγητές μας κ. Αναστασία Πασχαλίδου, Αν. Καθηγήτρια, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ, κ. Γαρύφαλλο Αραμπατζή, Καθηγητή, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ, κ. Γεώργιο Βαρσάμη, Εντεταλμένος διδάσκων, Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΔΠΘ, κ. Γεώργιος Κολκός, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ, κ. Απόστολο Κανταρτζή, Επίκουρος Καθηγητής του ΔΠΘ, και τον Πρόεδρο του Τμήματος Δασολογίας Φυσικού Περιβάλλοντος του ΔΠΘ κ. Γεώργιο Τσαντόπουλο.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ για τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες στο σχολείο του Δήμου μας τον διακεκριμένο εικαστικό Δημήτριο Κρέτση και φυσικά όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης».