Ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος είχε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο κ. Αλέξιο Ράπανο όπου και συζήτησαν για θέματα που αφορούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας.

Ο κ. Μπλούχος έθεσε σε αδρές γραμμές το θέμα της αναβάθμισης των υπηρεσιακών δομών της Π. Υ. Δράμας, καθώς και θέματα ενδυνάμωσης προσωπικού και ενίσχυσης της αντιπυρικής θωράκισης του τόπου μας, ενόψει μάλιστα της θερινής περιόδου.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά, με τον οποίο η συζήτηση περιεστράφη πάλι γύρω από την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού της διάταξης των δυνάμεων.

Ο κ. Μπλούχος στο πέρας της συνάντησής του με τον στρατηγό δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που συναντήθηκα με τον πτέραρχο κ. Τουρνά, τον Υφυπουργό μας, αλλά και με τον στρατηγό και Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος. Κατ’ αρχήν είμαι ικανοποιημένος για την ταύτιση των απόψεών μας. Αισθάνομαι τη σημασία που έχει η αναβάθμιση τούτων των υπηρεσιών σε αυτόνομο Υπουργείο. Είναι πολύ σημαντική υπόθεση η κλιματική αλλαγή και η θωράκιση του κοινωνικού συνόλου απέναντι σε θεομηνίες και καταστροφές, με εξειδικευμένο προσωπικό που στέκεται αρωγός σε κάθε πολίτη. Συνεχίζω να βρίσκομαι σε ανοιχτή επαφή και συνεργασία με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιαίτερα με τα πανάξια στελέχη της Π.Υ. Δράμας διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας».