Σε ανακοίνωση της Βουλευτού Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου αναφέρονται τα εξής:

«Από την πόλη μας, τη Δράμα, ξεκίνησε μία πρωτοβουλία πιλοτικής εγκατάστασης αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) που φιλοδοξεί να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης από εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, να οργανώσει, να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες για το τι πρέπει να κάνουν όταν βρεθούν σε ένα τέτοιο περιστατικό.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία όλους τους ιατρούς και τους/τις νοσηλευτές/τριες που συνέβαλαν ουσιαστικά στην πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια.

Τον κ. Κώστα Γκατζούλη, καθηγητή Καρδιολογίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, τον κ. Γιώργο Λάτσιο, επεμβατικό καρδιολόγο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών , τον κ. Αχιλλέα Παπαδόπουλο, καρδιολόγο και πρόεδρο της οργανωτικής ομάδας “Δραμινοί Εθελοντές Διάσωσης Καρδιακής Ανακοπής”, τον κ. Κώστα Αποστολίδη, Πρόεδρο της Raycap για την ευγενή χορηγία του και τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την άμεση ανταπόκριση στην πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους εμπνευστές του εγχειρήματος.

Όταν η εθελοντική επιστημονική προσφορά συναντά την ευεργεσία ιδιωτών και τη στήριξη της πολιτείας, προκύπτουν πρωτοποριακά προγράμματα που σώζουν ζωές».