Αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κ.Κ.Ε., αποτελούμενη από τους Σάκη Βαρδαλή και Γιώργο Πυργελή μέλη του Γραφείου Περιοχής, και Μαρία Μάλλη, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε., πραγματοποίησε συνάντηση με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, μετά από πρόσκληση της Κομματικής Οργάνωσης, στη Δράμα την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022.

Από πλευράς της Ένωσης συμμετείχαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΠΟΠ Επχιας (ΔΒ-ΕΥ) Ούσιος Θόδωρος και το μέλος του Δ.Σ. ΕΠΟΠ Επχιας (ΕΜ) Παπαδόπουλος Γιάννης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Π.Ε. Δράμας, αλλά και θέματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Αναλυτικότερα συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

-Συνταξιοδοτικά/Ασφαλιστικά ζητήματα στρατιωτικών – Υποχρεωτικές αποστρατείες ΕΠΟΠ.

-Το θέμα της μισθολογικής αποκατάστασης αξιωματικών ΕΜΘ

-Η αποζημίωση για τη νυχτερινή απασχόληση αναδρομικά από την 1/1/2017 οπότε και τέθηκε σε ισχύ το νέο μισθολόγιο (Ν.4472/2017)

-Το ζήτημα των στρατιωτικών υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

-Το θέμα της μη καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου και του μη δικαιώματος αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης στους ΟΒΑ

-Ισοτιμία πτυχίων ΑΣΣΥ με ΑΤΕΙ

-Στέγαση της ΕΣΠΕΕ Δράμας.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του Κόμματος επισήμανε πως το Κ.Κ.Ε. βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εντός και εκτός υπηρεσίας, διεκδικώντας τη λύση τους μέσα από παρεμβάσεις αλλά και μέσω του κοινοβουλίου με ερωτήσεις για τα γενικότερα προβλήματα, αλλά και τα ιδιαίτερα που απασχολούν τους στρατιωτικούς της Π.Ε. Δράμας.

Οι εκπρόσωποι του Κόμματος ανέδειξαν τις θέσεις του Κ.Κ.Ε. για τις πολιτικές εξελίξεις και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τους κινδύνους που υπάρχουν, για τον λαό μας, τους νέους στρατευμένους και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, από την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Η αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. ευχαρίστησε για την ενημέρωση και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης μέσα και έξω από την Βουλή.