ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα συναντήθηκαν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου εκπρόσωποι της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.)

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους της Ε.Ι.Ε.Τ. ο Πρόεδρος Αντώνης Μουντάκης, ο Αντιπρόεδρος Σταύρος Μάτσης και το μέλος του Δ.Σ. Νικόλαος Σουρλόπουλος, οι οποίοι έθεσαν τα θέματα που απασχολούν τα περιφερειακά Μέσα με στόχο την αναβάθμιση του κλάδου.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην περιφέρεια. Στόχος είναι να προωθηθούν συνέργειες μεταξύ των επαρχιακών Μέσων Ενημέρωσης για την ανάδειξη όλο και περισσότερων εναλλακτικών τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα, ώστε να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός για 365 μέρες τον χρόνο.

Ο υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε τη σημαντική συμβολή του περιφερειακού Τύπου σε μία εποχή ραγδαίων αλλαγών για τα Μ.Μ.Ε. που, παρά την κρίση που έπληξε τον έντυπο Τύπο, εξακολουθεί να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες και να επιτελεί ένα συνεκτικό ρόλο στην κοινωνική και πολιτιστική ταυτότητα της περιφέρειας.

«Στόχος μας είναι να γίνει κάθε γωνιά της χώρας ένας τουριστικός προορισμός για τους Έλληνες και γι’ αυτό τον κοινό σκοπό θα εργαστούμε στενά με την επαρχιακά μέσα, τα οποία φιλοδοξούμε να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο», δήλωσε ο κ. Κόνσολας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. κ. Μουντάκης δήλωσε για τη συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Κόνσολα, ο οποίος ως Βουλευτής Δωδεκανήσου, δηλαδή της Περιφέρειας, γνωρίζει καλά την ισχύ και την διεισδυτικότητα που έχουν οι εφημερίδες της Περιφέρειας στις τοπικές κοινωνίες. Η ανάδειξη και προβολή του εσωτερικού τουρισμού αποτελεί το πρώτο βήμα της συνεργασίας μας με το Υπουργείο, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις προς την ίδια κατεύθυνση».

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Μουντάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Αμβροσίου