Σε ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δράμας αποφάσισε να ενώσει τη φωνή του με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης μας στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου, εκφράζοντας την αγωνία τόσο των μελών μας όσο και των ασθενών που δεχόμαστε καθημερινά στα φαρμακεία μας για το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος, την αυξανόμενη ακρίβεια και τον πληθωρισμό, την χρόνια υποχρηματοδότηση της φαρμακευτικής περίθαλψης και του δημόσιου συστήματος υγείας, τις συνεχώς αυξανόμενες ελλείψεις βασικών φαρμάκων και τις συνθήκες της μόνιμης κρίσης που βιώνουμε εδώ και δώδεκα χρόνια.

Καλούμε την Πολιτεία να λάβει ενεργά μέτρα ανακούφισης των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας, να κινηθεί με συνέπεια στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του κινδύνου ενεργειακής φτώχειας που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες και απειλεί με λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις και να στηρίξει έμπρακτα τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Προτρέπουμε τα μέλη μας να κλείσουν τα φαρμακεία τους την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο διάστημα 11.00 έως 12.00 και να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας της Δράμας.

 

Για το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δράμας

Η Πρόεδρος

Μπουρουτζόγλου Αικατερίνη

Ο Γραμματέας

Δικμάνης Άγγελος