ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΡΑΜΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ»

 

 

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του Δήμου Δράμας «Δράμα Πρωταγωνίστρια» αναφέρονται τα εξής:

Η Δημοτική μας παράταξη συμμετείχε στην ενημερωτική συνάντηση νεοεκλεγέντων Δημάρχων και επικεφαλής παρατάξεων αλλά και Δημοτικών Συμβούλων, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2019, που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο με πρωτοβουλία της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και της ΕΕΤΑΑ. Σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι απ’ όλη την Βόρειο Ελλάδα και η ενημέρωση είχε κυρίως να κάνει με το σύστημα διακυβέρνησης, την εποπτεία των ΟΤΑ, οικονομική διοίκηση και διαχείριση, στρατηγικός και επιχειρησιακός προγραμματισμός, χρηματοδοτικά προγράμματα και πηγές χρηματοδότησης των Δήμων και των Νομικών προσώπων.

Δεν έλειψαν οι αναφορές, στην ανωτέρω συνάντηση, για την επικείμενη τροποποίηση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και τις αναμενόμενες αλλαγές, οι οποίες όμως θα εξασφαλίζουν την αρχική φυσιογνωμία του νόμου και δεν θα υπερβαίνουν το Σύνταγμα, δίνοντας λύσεις κυβερνησιμότητας των Δήμων.

Η συμμετοχή στη συνάντηση ήταν πέραν του προσδοκώμενου, κατάμεστη ήταν η αίθουσα και χρειάσθηκε να προστεθούν καθίσματα πολλές φορές.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, που ήταν και ο οικοδεσπότης, εξέφρασε την πεποίθηση πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα υπάρξουν αδιέξοδα. Ενώ παρών ήταν και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κων/νος Ζέρβας.

Η παράταξή μας εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλή μας κ. Λευτέρη Καλλινικίδη, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς άλλους αιρετούς της περιφέρειας και με την ευκαιρία δηλώνουμε για άλλη μια φορά, πιστοί στις αρχές της ιδρυτικής μας διακήρυξης, πως είμαστε υπέρ του διαλόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας.