Στις 10 Ιουνίου του 2023, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Δράμας «Ο Άγιος Στυλιανός» πραγματοποίησε εκδήλωση βράβευσης φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά τα έτη 2019, 2020, 2021, 2022, καθώς και όσων μητέρων γέννησαν τέκνο στις προαναφερόμενες χρονιές.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Ο Πρόεδρος Σμολοκτός Νικόλαος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των 2.300 πολύτεκνων οικογενειών εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ και όλη την Αδελφότητα για την επιβράβευση των προσπαθειών τόσο των φοιτητών όσο και των μητέρων με χρηματικά βραβεία και έπαινο για τον αγώνα τους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, οι εκπρόσωποι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου π. Βαρνάβας και π. Πορφύριος, οι όποιοι και βράβευσαν τους φοιτητές και τις μητέρες. Επίσης στην εκδήλωση τιμήθηκε ο πρ. Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Τζίμας Μαργαρίτης και επί σειρά ετών Δήμαρχος Δράμας για την προσφορά του προς Σύλλογό μας με οικονομική ενίσχυση για τη διεξαγωγή του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Πολυτέκνων, καθώς και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος έκανε πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη δίνοντας χρηματική βοήθεια σε άπορους φοιτητές. Για την ενέργεια του αυτή ταλαιπωρήθηκε καθώς η απόφασή του κρίθηκε μη σύννομη από το βαθύ Ελληνικό κράτος. Τιμήθηκε ο μαθητής Πρόδρομος Φωτιάδης, τέκνο υπερπολύτεκνης οικογένειας, για τις χρυσές επιτυχίες του σε διεθνείς και πανελλήνιες Μαθηματικές Ολυμπιάδες.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο υπ. Βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ Γρηγόριος που με προσωπική οικονομική παρέμβαση του στήριξε την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης Θεόδωρος, πρωτοπόρος στην κοινωνική πολιτική στην Αυτοδιοίκηση με τα μέτρα που θέσπισε στον Δήμο του για την ανάσχεση της υπογεννητικότητας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαθεοδώρου Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Δράμας κ. Χαραλαμπίδης Ανδρέας, ο Αντιδήμαρχος Προσοτσάνης κ. Κότιος Άγγελος, ο Διοικητής της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Δράμας, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, η Διοικήτρια του Γ.Ν. Δράμας κ. Καρατζόγλου Θεσσαλονικιά, οι Πρόεδροι Πολυτεκνικών Συλλόγων της Κοζάνης κ. Ιωαννίδης Κ., της Φλώρινας κ. Παπούλκας Χ., της Καστοριάς κ. Γκίρτσος Γ., της Έδεσσας κ. Μίσχος Γ., της Χαλκιδικής κ. Κυριακού Ιφ., της Καβάλας κ. Βοϊδης Ι., της Θεσσαλονίκης κ. Ουσαντζόπουλος Ν.

Ευχαριστούμε την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και τον πανοσιολογιότατο Καθηγούμενο Γέροντα π. Εφραίμ για την αμέριστη και συνεχή οικονομική βοήθειά στις πολύτεκνες μητέρες και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα! Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. κ Δωρόθεο για τη συμπαράστασή του, τους π. Βαρνάβα και π. Πορφύριο για την αγάπη τους και τον κόπο να χαρίσουν δώρα αγάπης,η Παναγία Παραμυθία να σκέπει όλη τη Βατοπεδινή Αδελφότητα, και όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίησή της. Ειδική αναφορά στα πολύτεκνα παιδιά του μουσικού σχήματος που παρουσίασαν τραγούδια και ύμνους για τη Μητέρα και τον Πατέρα, τους Μουσικοδιδάσκαλους, υπερπολύτεκνους γονείς Ιωσήφ Κανζίζογλου και Λάζαρο Φωτιάδη που επιμελήθηκαν την όλη παρουσίαση του μουσικού σχήματος, ευχόμαστε και εις άλλα με υγεία.