Με αφορμή την υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε ξενοδοχείο, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της Ελένης, η οποία δολοφονήθηκε προ τριετίας στη Ρόδο, σε μια υπόθεση που είχε σοκάρει και συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Η 24χρονη κατάφερε και βγήκε ζωντανή και είχε και θάρρος και το κατήγγειλε. Και η Ελένη μας το 2017 είχε υποστεί το ίδιο με χάπια βιασμού από κάποια “καλόπαιδα” τα οποία έχουμε καταγγείλει. Είναι γνωστά αυτά τα ονόματα. Είναι γνωστοί και αυτοί οι δύο αστυνομικοί που είχε πάει, βρίσκοντας το κουράγιο μετά από μια εβδομάδα να πάει και να καταγγείλει το περιστατικό. Δεν μας είπε τίποτα το κορίτσι μας, γιατί δυστυχώς τα κορίτσια σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες ντρέπονται. Δεν φοβούνται, αλλά ντρέπονται. Κι αυτό γίνεται γιατί τους προσφέρουμε απλόχερη αγάπη και ζεστασιά. Δυστυχώς, ούτε οι δύο αστυνομικοί τότε βοήθησαν το κορίτσι μας. Αν ήταν το δικό τους παιδί θα το άφηναν να φύγει;» είπε ο κ. Τοπαλούδης.

«Υπήρχε και συγκάλυψη των αστυνομικών. Την άφησαν έρμαιο σε αυτά κυκλώματα. Αυτό το ροζ κύκλωμα έχει παντού παρακλάδια, και σε μεγάλες πόλεις και σε τουριστικές πόλεις», είπε ακόμα ο ίδιος, λέγοντας πως βγάζει κάποια συμπεράσματα βάσει της καταγωγής των κατηγορουμένων στην υπόθεση της κόρης του, έναντι αυτής των τριών στη νέα υπόθεση.

«Δεν έχουμε χειροπιαστά στοιχεία αλλά καλό είναι να γίνει διερεύνηση προς πάσα κατεύθυνση, στο πανεπιστήμιο της Ρόδου και γενικότερα», είπε ακόμα ο κ. Τοπαλούδης.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, η κλινική ψυχολόγος Χαρά Νομικού υπογράμμισε ότι εν λόγω συμπεριφορές απορρέουν από τοξική ανερρωπότητα. «Ο βιασμός δεν είναι συμπεριφορά, ούτε ψυχική νόσος. Είναι ποινικό αδίκημα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρουν τα κορίτσια πώς θα συμπεριφερθούν και να μην εμπιστεύονται εύκολα», τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤ