Ν.Ε. ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΑΡ

 

 

Σε ανακοίνωση της Ν.Ε. Δράμας της ΔΗΜΑΡ αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην πόλη μας, διοργανώθηκε από την ΝΕ Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Δράμας με ομιλητή τον ίδιο και θέμα την οικονομία της χώρας.

Είναι προφανές ότι στην άνω εκδήλωση εκτός των μελών και ψηφοφόρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα μπορούσε να παρασταθεί και οποιοσδήποτε άλλος συμπολίτης μας.

Την ίδια ώρα όμως διοργανώθηκε έξω από το Επιμελητήριο Αντισυγκέντρωση. Οι διαμαρτυρόμενοι εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Καταφέρονταν κατά του Υπουργού Οικονομικών και των στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Επιπρόσθετα όμως συλλήβδην εξύβριζαν και μετά βεβαιότητας – αν αφήνονταν ελεύθεροι από την Αστυνομία – θα προπηλάκιζαν και κάθε ένα που είχε παρασταθεί στην εκδήλωση.

Τα γνωστά και από άλλες παρόμοιες «αυθόρμητες – λαϊκές» εκδηλώσεις συνθήματα περί προδοτών, αλητών πολιτικών, περί της Δημοκρατίας που πούλησαν τη Μακεδονία είχαν την τιμητική τους. Η Δράμα για άλλη μια φορά έγινε πρώτη είδηση!!!

Δυστυχώς για το θέμα και θέαμα αυτό, πλην της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που ευλόγως διαμαρτυρήθηκε, καμία άλλη πολιτική δύναμη, καμία αυτοδιοικητική παράταξη, δεν πήρε θέση, δεν κατήγγειλε, δεν καυτηρίασε την παραπάνω αντιδημοκρατική και φασίζουσα συμπεριφορά. Οι εκλογές γαρ είναι κοντά και η κάθε ψήφος μετράει !

Βρέθηκαν όμως κάποιοι να ζητήσουν από υποψηφίους και παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Για να στριμώξουν προφανώς «απάτριδες και ανθέλληνες»!!!

Βρέθηκαν και πολλοί να κάνουν συμψηφισμούς με αντίστοιχες συμπεριφορές στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που τώρα γεύονται και δικαίως, θα ‘λεγε κανείς τα επίχειρα των πράξεών τους.

Η αλήθεια όμως είναι πως αντισυγκεντρώσεις τέτοιας βαρύτητας (σημ. με σκοπό να αποτραπούν και παρεμποδιστούν εκδηλώσεις) είχαμε να δούμε και να ζήσουμε στην πόλη μας (σημ. που γνωριζόμαστε άλλωστε και όλοι μεταξύ μας), από περασμένες δεκαετίες, που θα ‘λεγε κανείς ότι παρήλθαν οριστικά. Την εποχή των «αγανακτισμένων» βιώσαμε πράγματι γεγονότα και συμπεριφορές καταδικαστέα και απαράδεκτα από κάθε άποψη και με ευθύνη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Η ΔΗΜΑΡ και τότε είχε καταδικάσει τα γεγονότα αυτά και καταλόγιζε ευθύνες σε στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και την ηγεσία του που δεν έβγαινε ανοιχτά να καταδικάσει τέτοια φαινόμενα.

Συμψηφισμοί όμως σε τέτοια ζητήματα δεν χωρούν. Κάθε Δημοκράτης Πολίτης πρέπει να σταθεί απέναντι. Κάθε Κόμμα, κάθε αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να πάρει θέση.

Και όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.