Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή (25/1) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας αφορούσε την επιχορήγηση του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία» για το Καρναβάλι της Χωριστής.

Μετά από δύο χρόνια μη πραγματοποίησης του Καρναβαλιού, λόγω πανδημίας κορωνοϊού, τόσο οι διοργανωτές όσο και οι επισκέπτες αδημονούν για τη φετινή διοργάνωση.

Το θέμα της επιχορήγησης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως δεν υπερψηφίστηκε, καθώς δεν έλαβε την απαιτούμενη εκ του νόμου πλειοψηφία των 2/3 των μελών του σώματος, δηλαδή εν προκειμένω 22 θετικές ψήφους (απαιτείται ευρεία πλειοψηφία για τη χρηματοδότηση πολιτιστικών συλλόγων). Παρόντες κατά τη ψήφιση ήταν 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων θετικά ψήφισαν οι 21. Αρνητικά ψήφισε ο κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος, επικαλούμενος θρησκευτικούς λόγους, καθώς οι εκδηλώσεις γίνονται την Καθαρά Δευτέρα, ημέρα νηστείας. «Πρέπει να καταργηθούν αυτές οι εκδηλώσεις», ανέφερε.

Ο σύλλογος της Χωριστής αιτούνταν ποσό ύψους 18.000 ευρώ από τον Δήμο, το οποίο είναι περίπου το μισό του προϋπολογισμού για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 16 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2023.

Μετά τη μη υπερψήφιση του θέματος, αναζητείται λύση για τη χρηματοδότηση του Καρναβαλιού.