ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ «BALKAN SOLIDARITY-2019» ΣΤΟ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ

 

Επίσκεψη στη Δράμα, πραγματοποίησε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, ο o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος παρέστη στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (ΗΔΕ) της διασυνοριακής άσκησης «ΒΑLKAN SOLIDARITY-2019», η οποία διεξήχθη στην περιοχή του Κ. Νευροκοπίου, με τη συμμετοχή ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων/Ειδικών Δυνάμεων και των αντίστοιχων βουλγαρικών.

Τις δραστηριότητες της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών παρακολούθησε από βουλγαρικής πλευράς o Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, General Andrey Botsev. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Βούλγαρο ομόλογό του, συζητήθηκαν επίσης θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στη συνεργασία των 2 κρατών, καθώς και το περιβάλλον ασφαλείας στα Βαλκάνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Δράμα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος έχει καταγωγή από το Καλαμπάκι, επισκέφτηκε τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Κυριακίδη, καθώς και τον Δήμο Δράμας, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.