Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 η μεγάλη γιορτή  της εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα διεξαχθεί στη Δράμα!

Στο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΗΓΑ Δράμας, ώρα: 10:00π.μ., θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικοί αγώνες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Μικροί και μεγάλοι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα μέσω του διαγωνισμού να παρουσιάσουν τα ρομπότ που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν και ταυτόχρονα να διαγωνιστούν για μία θέση στους τελικούς του διαγωνισμού που θα διεξαχθούν στην Αθήνα.

Συντονιστές αυτής της μεγάλης διοργάνωσης των προκριματικών αγώνων για την Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  είναι οι εκπαιδευτές Ρομποτικής, κα. Σοφία Χαραλαμπίδου και κος. Γιώργος Δώδος από τη Δράμα με συνδιοργανωτή τον Δήμο Δράμας.

Ο φετινός Πανελλήνιος Διαγωνισμός διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η διοργάνωση ενός μεγάλου event όπως Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής απαιτεί εμπειρία και τεχνογνωσία που ο WRO Hellas έχει κατακτήσει και θέτει εντελώς δωρεάν όσον αφορά τη συμμετοχή στην υπηρεσία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Με όχημα το διαγωνισμό, επιδιώκεται η εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology -Engineering – Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μικροί μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους
αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.

Η διοργάνωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.