Σε αδιέξοδο παραμένουν τα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου, καθώς ενώ τον περασμένο Μάρτιο έγιναν τρεις προσλήψεις, αυτή την στιγμή υπάρχει και πάλι μόλις ένας και μόνο γιατρός μέσα στην εβδομάδα και κανένας το σαββατοκύριακο.

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Κωνσταντίνος Κουβαράς, κάτοικος Ναυπλίου, αναφορικά με την έλλειψη προσωπικού στα τοπικά νοσοκομεία, αποκαλύπτοντας πως πριν λίγες ημέρες κινδύνευσε μωρό μόλις ενός έτους.

Πιο συγκεκριμένα, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, μια οικογένεια από την Κοιλάδα Αργολίδας χρειάστηκε να μεταφέρει επειγόντως το δεκατεσσάρων μηνών μωρό τους, το οποίο ήταν αναίσθητο και είχε πνιγεί στον εμετό, στο Νοσοκομείο, κάτι που κατέστη αδύνατο.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κουβαρά, «την μέρα εκείνη εφημέρευε το Άργος, όπου για άλλη μια φορά όπως τους ανέφεραν χαρακτηριστικά δεν υπάρχει παιδίατρος, φύγετε για Τρίπολη, πώς;…όπως ήρθατε φύγετε γρήγορα…αυτή ήταν η απάντηση».

Οι γονείς κακήν κακώς αναγκάστηκαν να ρισκάρουν για την ζωή του παιδιού τους, μεταφέροντας το ταχύτατα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου το μωράκι κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο, και αφού είχε λάβει πρώτα καθοδόν τις σωτήριες πρώτες βοήθειες από την νοσηλεύτρια μητέρα του.

Σχολιάζοντας την παραπάνω καταγγελία, ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε σχετικά:

«Κατά την διάρκεια της πανδημίας κάναμε πάνω από 15 χιλιάδες προσλήψεις. Μιλάμε για ένα σύστημα υγείας που είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένο, έχει κενά σε διάφορες περιοχές. Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που έδωσε ειδικά μισθολογικά κίνητρα και πρόσθετους μισθούς».

Πηγή: dikaiologitika.gr