Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας εκφράζει την συμπαράσταση του στον αγώνα των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζομένων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

21 επικουρικοί εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων (Νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί φροντιστές κ.α.) και 12 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι εργάζονται στα 6 προνοιακά ιδρύματα που υπάρχουν σε όλη την περιοχή, από Δράμα μέχρι Κομοτηνή, οδηγούνται στην ανεργία με τη λήξη των συμβάσεών τους, παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για παράταση και μοριοδότησή τους στον διαγωνισμό που υπήρξε για πρόσληψη προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν τα τραγικά κενά που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για τη φροντίδα και προστασία της ζωής των πιο ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.

Η απόφαση της Κυβέρνησης να απολύσει αυτούς τους εργαζόμενους είναι η συνέχεια της πολιτικής που εφαρμόστηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση, πολιτική της εγκατάλειψης της πρόνοιας, της υποχρηματοδότησης, της ιδιωτικοποίησης.

Η πρόνοια είναι υποχρέωση του κράτους απέναντι στους βαριά αναπήρους, στους χρόνια πάσχοντες, στα παιδιά χωρίς οικογένεια. Η αντιμετώπιση της πρόνοιας στη λογική κόστους-οφέλους είναι απαράδεκτη κι απάνθρωπη. Σε συνθήκες πανδημίας, η περαιτέρω υποστελέχωση των δομών αυτών ανάγεται σε «εγκληματική ενέργεια».

Καλούμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και να παρατείνει τις συμβάσεις τους. Να προχωρήσει στην μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων. Να αυξήσει την κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία-Πρόνοια.