Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Το Σωματείο Εργαζομένων Γ. Ν. Δράμας καταδικάζει τη βάναυση επίθεση των ΜΑΤ με ρόπαλα και χημικά στις 31 Αυγούστου εναντίον των απεργών στο εργοστάσιο “Μαλαματίνα” στη Θεσσαλονίκη.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί την ώρα που χαρίζει στην εργοδοσία εκατομμύρια ευρώ και την απαλλάσσει από τα χρέη, την ίδια ώρα δίνει εντολή να χτυπηθούν από τις δυνάμεις καταστολής οι απεργοί που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία τους.

Οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι μεγάλες και πρέπει οι πρακτικές τους να καταδικαστούν σύσσωμα από όλη την εργατική τάξη.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους που διεκδικούν το “ιερό” δικαίωμα στην εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς και στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα τους για την ανάκληση των απολύσεων των 15 συναδέλφων τους και την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ενώνουμε μαζί τους τη φωνή μας ενάντια στον αυταρχισμό, στην εργοδοτική ασυδοσία, στη βίαιη καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και σε κάθε προσπάθεια διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους.

Η απόφαση της κυβέρνησης να εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή δεν είναι ούτε τυχαία ούτε πρωτόγνωρη. Δεν είναι σύμπτωση και η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας με τη συνοδεία ΜΑΤ, ΟΠΚΈ και ΔΕΛΤΑ στις 5 Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη Αθηνών και μάλιστα μέσα σε εξεταστική περίοδο για τους σπουδαστές.

Και οι δύο ενέργειες αποτελούν μέρος του σχεδίου της για την περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και το “τσάκισμα” οποιασδήποτε αντίστασης στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών της.

Το σύνθημα ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ θα το νιώσουν καλά σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, σε κάθε σχολή και χώρο δουλειάς, μέχρι να ακυρωθούν στην πράξη όλα τα αντιλαϊκά νομοθετήματα που έφεραν και ψήφισαν στη Βουλή.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η Γραμματέας

                                                                ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ