Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας διοργανώνει προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι», την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, στις 19.30 στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρονται τα εξής:

Λέμε όχι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών για δημόσια και δωρεάν Υγεία. Αντιστεκόμαστε στην καταπάτηση κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων με πρόσχημα την υγειονομική κρίση.

Η ποιότητα των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Δράμας βασίζεται κυρίως στο έμψυχο δυναμικό του. Ωραία και χρήσιμα τα έργα υποδομής, χωρίς όμως επαρκή στελέχωση κανένας νέος σχεδιασμός δεν μπορεί να προχωρήσει.

Οι συνάδελφοι που τέθηκαν σε αναστολή, άφησαν κενό δυσαναπλήρωτο. Το μέτρο δεν είχε κανένα υγειονομικό όφελος και αποδυνάμωσε τις υπηρεσίες υγείας. Όσοι έμειναν πίσω εξαντλήθηκαν από την εντατικοποίηση της εργασίας.

Οι κανονικές άδειες που οφείλονται στο προσωπικό, συσσωρεύτηκαν και δίνονται με το σταγονόμετρο. Ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις που έγιναν δεν κάλυψαν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις. Οι ελλείψεις τραγικές στην ιατρική υπηρεσία. Πέντε κλινικές εξακολουθούν να λειτουργούν συγχωνευμένες, τακτικά χειρουργεία αναβάλλονται, δεν γίνονται υπέρηχοι και μαστογραφίες.

Διεκδικούμε:

  • άμεση επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται άδικα σε αναστολή εργασίας.
  • Καμία απόλυση.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία. Γενναίες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Να φύγουν οι εργολάβοι από το νοσοκομείο.
  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Καμία περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους απεργούς πείνας. Έχουμε πληρώσει αρκετό φόρο αίματος στην πρώτη γραμμή της μάχης. Κανένας νεκρός υγειονομικός έξω από το υπουργείο υγείας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η Γραμματέας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ