Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Καταγγέλλουμε τη νυχτερινή, απρόκλητη επιχείρηση της αστυνομίας κατά των υγειονομικών σε αναστολή στην πύλη του Υπουργείου Υγείας και την τοποθέτηση συρματοπλέγματος ώστε να εκτοπιστούν οι εργαζόμενοι που εδώ και μήνες διαδηλώνουν ειρηνικά, υπερασπιζόμενοι το ιερό δικαίωμα τους στην εργασία και την επιβίωση. Πάνω από έναν χρόνο σε πρωτόγνωρο καθεστώς εξόντωσης, τιμωρημένοι άδικα, χωρίς μισθό, ασφαλιστική κάλυψη και δικαίωμα σε νόμιμη εργασία.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να δώσει τέλος στην “ασχήμια” των αναστολών εργασίας και να επιστρέψουν άμεσα οι συνάδελφοι εκεί που ανήκουν, δίπλα στον ασθενή και στις υπηρεσίες υγείας που στενάζουν από την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για την απαράδεκτη ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), που χαρακτήρισε “ασχήμια” την παραμονή και διαμαρτυρία των συναδέλφων κάτω από το υπουργείο υγείας δείχνοντας για μια ακόμη φορά το πραγματικό της πρόσωπο.

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας να διαχωρίσουν τη θέση τους καταγγέλοντας τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Θυμίζουμε στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που δεν είδε, όπως τον ακούσαμε να λέει, καμία ανακοίνωση στήριξης για τους συναδέλφους έξω από το Υπουργείο Υγείας, ότι ως Σωματείο έχουμε κάνει δεκάδες ανακοινώσεις στήριξης, και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με αλληλεγγύη, όπως και αρκετά σωματεία πανελλαδικά.

Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους συναδέλφους που αγωνίζονται με αξιοπρέπεια ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Αντιστεκόμαστε δυναμικά στις πολιτικές που στόχο έχουν τη διάλυση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

9 Νοεμβρίου συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική απεργία με συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Δράμας και διεκδικούμε:

Ø Την άμεση απόσυρση του μέτρου της αναστολής εργασίας και την επιστροφή των υγειονομικών υπαλλήλων στις θέσεις τους.

Ø Την ουσιαστική ενίσχυση του Συστήματος Υγείας , των Κέντρων Υγείας, κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Ø Την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

Ø Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού στο δημόσιο, της 13ης – 14ης σύνταξης.

Ø Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων, που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ø Να μειωθούν δραστικά και να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και στις τιμές όλων των ειδών λαϊκής κατανάλωσης.

 

“θα πάρουμε το μερτικό μας και το δίκιο μας με λόγο και πράξη”

Γ. Ρίτσος

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η Γεν. Γραμματέας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ