Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, σήμερα Δευτέρα στην Π.Ε. Δράμας υπάρχουν 147 νέοι εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι ασθενείς με Covid-19. Ο αριθμός αναφέρθηκε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Βάνα Παπαευαγέλλου, η οποία στάθηκε στις περιοχές που έχουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Μετά από 8 ημέρες με διψήφιες καταγραφές σε τοπικό επίπεδο, από τις 8 έως τις 16 Νοεμβρίου, με μεγαλύτερο αριθμό τα 98 στις 12 Νοεμβρίου, η Δράμα επανήλθε σε τριψήφιο αριθμό νέων ασθενών. Πρόκειται για γεγονός που σαφέστατα γεννά προβληματισμό, καθώς από τη μια δεν φαίνεται να υπάρχει περιορισμός της διασποράς στην κοινότητα, ενώ από την άλλη το Νοσοκομείο της Δράμας φτάνει σε καθημερινό επίπεδο τα όριά του, με άγνωστο πως θα ανταπεξέλθει σε καταστάσεις που θα δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες, με βάση το σημερινό αριθμό κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η Δράμα είχε  τριψήφιες καταγραφές νέων ασθενών με Covid-19 το τριήμερο 5 έως 7 Νοεμβρίου, με 162, 100 και 151 αντίστοιχα.