Αποκεφαλισμένα πτώματα, πνιγμένα στο αίμα σε μια συμβολική εικαστική παρέμβαση που συνοδεύεται από ένα ενδιαφέρον βίντεο.

Μια εικαστική παρέμβαση στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναυπλιο σήμερα το πρωί 6 Δεκεμβρίου, εις μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη και των θυμάτων της αστυνομικής βίας.

Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από τα πυρά ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 ο 37χρονος αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε στα Εξάρχεια τον 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Την επομένη ξέσπασε ένα κύμα νεανικής αγανάκτησης πανελλαδικής εμβέλειας, που οδήγησε σε πρωτοφανούς έντασης ταραχές, κυρίως στη Αθήνα, τις «χειρότερες από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974», σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή». Το αιματηρό περιστατικό και τα επακόλουθά του έλαβαν διεθνείς διαστάσεις και σε πολλές μεγαλουπόλεις του κόσμου διοργανώθηκαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Η μοιραία συνάντηση δράστη και θύματος έγινε λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Αρχικά υπήρξε φραστική αντιπαράθεση μιας ομάδας νεαρών με τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον συνάδελφό του Βασίλη Σαραλιώτη. Στη συνέχεια, οι δυο άνδρες διατάχθηκαν να αποσυρθούν από τον τόπο του επεισοδίου. Προς στιγμή υπάκουσαν στις εντολές των προϊσταμένων τους, αλλά λίγο μετά επανήλθαν πεζή στην οδό Τζαβέλα, όπου βρισκόταν η παρέα των νεαρών.

Δείτε όλη τη δημοσίευση κ το υλικό εδώ