Σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στις 20.15, στο θεατράκι «Σ. Δημητριάδης» στην Αγία Βαρβάρα, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Κρημνοί» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μπαλαούρα.

Η παράσταση θα δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό και θα υπάρχει προαιρετική είσοδος 10 ευρώ για την ενίσχυση του Συλλόγου ΑμεΑ «Αγωνιστές».

«Οι Κρημνοί»

Ο εικαστικός Ανδρέας Μπαλαούρας παρουσιάζει τη θεατρική Performance «Οι Κρημνοί» που πραγματεύεται τις ιδιάζουσες συμπεριφορές μίας ερωτικής σχέσης.

Ο κρημνός ένα μόσχευμα, ένα κομμάτι του ιστού που λαμβάνεται από ένα μέρος του σώματος.

Όταν οι σχέσεις αποδομούνται, οι προσωπικότητες αλλοιώνονται, χάνεται η αξιοπρέπεια και η λογική. Τα κομμάτια δεν μπορούν να συνυπάρξουν για να ζήσουν αρμονικά. Η ζήλια, ο εγωισμός και η διεκδίκηση εκτοπίζουν τη λαχτάρα για ζωή. Όταν παύουν οι έλλογες σκέψεις, οι πράξεις μετατρέπονται σε παρανοϊκά βιώματα. Χρησιμοποιώντας τα νήματα σαν νευρώνες, άλλοτε δένουν τις πράξεις και άλλοτε τις θρυμματίζουν.

Ποιος από μας δεν έζησε αυτά που δεν είπε ποτέ σε κανέναν;

«Κάτω έχασκε μέγας κρημνός, μονότονος, προκαλών σκοτοδίνην…» Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Η απουσία λόγου στην παράσταση είναι μια απολύτως συνειδητή και συμβολική σκηνοθετική επιλογή, η οποία αφενός υποδηλώνει ότι η ουσιαστική, ανθρώπινη επικοινωνία γίνεται από καρδιά σε καρδιά και όχι από στόμα σε στόμα, και αφετέρου λειτουργεί συνεκτικά μεταξύ των ανθρώπων. Πόσο μάλλον στον έρωτα που τα λόγια χάνουν την αξία τους όταν δεν γίνονται πράξεις. Σε μια εποχή που οι λέξεις μας διχάζουν, μας χωρίζουν, μας πολώνουν, η απουσία λεκτικής επαφής χρησιμοποιείται για να ενώσει, δίνοντας την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση άνθρωποι κωφοί, άνθρωποι βαρήκοοι και άνθρωποι από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, που δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα. Αυτό που αλλάζει τον άνθρωπο και τον κόσμο, δεν είναι οι λέξεις, αλλά οι έννοιες που κρύβονται πίσω από αυτές.

Διάρκεια: 70 λεπτά

Παίζουν: Αριάδνη Αλεξίου, Ειρήνη Κυζίρογλου, Αδριανός Φριλίγγος

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μπαλαούρας

Πρωτότυπη Μουσική: Μάριος Αποστολακούλης

Σκηνικά: Βιβή Παπαδοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτις: Στελλίνα Βογιατζή