Έναν ιδιαιτέρως πρωτότυπο τρόπο βρήκε ένας Σέρβος εστιάτορας προκειμένου να πείσει τους συμπατριώτες του να εμβολιαστούν.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην πόλη Κραγκούγιεβατς και ο εστιάτορας είναι σαφής: Μόλις κάνετε το εμβόλιο σας, ελάτε να σας κεράσουμε ψητά. Βλέπετε, ένα μέρος των εγκαταστάσεων του εστιατορίου έχει μετατραπεί από τις τοπικές αρχές σε εμβολιαστικό κέντρο.

Ο Σταύρο Ράσκοβιτς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, αλλά με δημιουργική διάθεση. Θέλει να δει την εστίαση στη χώρα να ανοίγει πλήρως κι έτσι ποντάρει στον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

servia-taverna-egine-emvoliastiko-kentro-kai-kernaei-fagito0

Κάθε Τρίτη, όποιος πάει στο εστιατόριο του να εμβολιαστεί, θα απολαύσει και δωρεάν τοπικές λιχουδιές.

Η επιχείρηση του έχει πληγεί από τα lockdowns. «Ως επιχείρηση έχουμε χτυπηθεί. Εάν ο εμβολιασμός είναι ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση, θέλουμε να συνεισφέρουμε».

Στο εστιατόριο χορηγούνται σκευάσματα της Pfizer/BioNtech και του κινέζικου Sinopharm.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η Σερβία έχει ξεκινήσει την εμβολιαστική της καμπάνια, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να εμβολιάζονται με Pfizer/BioNtech, AstraZeneca, Sputnik V ή Sinopharm.

Ενώ ο δημοσιογράφος του Reuters βρίσκεται στο εστιατόριο, ο 63χρονος Μπάνε Γιάζιτς έχει μόλις εμβολιαστεί και απολαμβάνει ένα πιάτο με ψητό κρέας και μια μπίρα. «Κάποια στιγμή, κάποιος θα πει ότι ο θείος Μπάνε ήταν εδώ και εμβολιάστηκε», τόνισε χαμογελώντας.

servia-taverna-egine-emvoliastiko-kentro-kai-kernaei-fagito2

servia-taverna-egine-emvoliastiko-kentro-kai-kernaei-fagito4servia-taverna-egine-emvoliastiko-kentro-kai-kernaei-fagito6

Πηγή: kathimerini.gr