Θλιβερή πρωτιά στη βόρεια Ελλάδα τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου δείχνουν τα στοιχεία του protothema.gr – Το 90% των θυμάτων από τις επιπλοκές του κορωνοϊού κατέληξε από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα

Τη βαριά επίπτωση της επιδημίας κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του περασμένου έτους αποτυπώνουν τα συνολικά στοιχεία για την επιδημία που έχει στη διάθεσή το protothema.gr.

Το 61% των θυμάτων της επιδημίας, και κυρίως του δεύτερου επιδημικού κύματος, καταγράφηκαν στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ειδικότερα, στα νοσοκομεία της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κατέληξαν 3.472 ασθενείς με επιπλοκές της λοίμωξης Covid-19, σε σύνολο 5.692 νεκρών, δίνοντας στη βόρεια Ελλάδα την αρνητική, και θλιβερή, «πρωτιά» στην επικράτεια σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νεκρών της επιδημίας. (Δείτε ΕΔΩ)

Το 90% των θυμάτων από τις αρχές του Νοεμβρίου

Το πιο μελανό, και «θανατηφόρο» χρονικό διάστημα της δεύτερης φάσης της επιδημίας είναι αυτό που ξεκίνησε από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και συνεχίζεται μέχρι τώρα. Κατά το τρίμηνο αυτό έχει καταγραφεί το 90% των συνολικών θανάτων, με τους περισσότερους να συμβαίνουν τον περασμένο Δεκέμβριο (2.213). Άλλοι 1.924 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των επιπλοκών της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός τον περασμένο Νοέμβριο, και 962 είναι τα θύματα της επιδημίας μέσα στον Ιανουάριο.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες περιοχές – και υγειονομικές περιφέρειες αντίστοιχα-που μετρούν επίσης απώλειες σε αυτήν την άνευ προηγούμενου υγειονομική μάχη, στην μοιραία κατάταξη των νεκρών λόγω κορωνοϊού αμέσως μετά τη Μακεδονία και τη Θράκη, βρίσκεται η Αττική (1η και 2η υγειονομική περιφέρεια) με ποσοστό 20,2% των συνολικών θυμάτων. Ακολουθεί η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με 11,3% των θυμάτων, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων νήσων με 4,1% και τέλος η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με ποσοστού 0,7% επίπτωση του συνόλου των νεκρών.

Πηγή: protothema.gr