Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας πριν λίγη ώρα (το απόγευμα της Τετάρτης 2/6) αποφάσισε ομόφωνα η παιδική χαρά της Καλλιφύτου να μετονομαστεί σε “Γιώργος Καραϊβάζ” προς τιμήν του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, ο οποίος καταγόταν από το συγκεκριμένο χωριό. Για τη μετονομασία της παιδικής χαράς είχε προηγηθεί και ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Καλλιφύτου.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο της Αττικής. Η κηδεία του τελέστηκε στην Καλλίφυτο στις 11 Απριλίου. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν στενά συνδεδεμένος με τον τόπο καταγωγής του, προβάλλοντας την Καλλίφυτο από τις δημόσιες τηλεοπτικές παρουσίες, αλλά και επισκεπτόμενος το χωριό του όποτε του το επέτρεπαν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας (12/5) είχε τεθεί της μετονομασίας της κεντρικής πλατείας Καλλιφύτου σε “Γιώργος Καραϊβάζ”, όμως η διαδικασία δεν είχε προχωρήσει, καθώς αφενός ήταν αντίθετο το Τοπικό Συμβούλιο και αφετέρου δεν ήταν σύμφωνη και η οικογένεια του εκλιπόντος.