ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 500.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για υπογραφή νέας Προγραμματικής Σύμβασης για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, με το Υπουργείο Πολιτισμού, με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Δράμας.

Σε δηλώσεις του, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, ο κ. Γιώργος Δεμερτζής, Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δήμου Δράμας, ανέφερε τα εξής: «Βρίσκεται σε εξέλιξη η Προγραμματική Σύμβαση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, με το Υπουργείο Πολιτισμού, με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δήμο Δράμας. Είναι πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη. Μετά τη συζήτηση και τις διαπραγματεύσεις που είχαμε με το Υπουργείο, προχωρήσαμε και στο πρόσφατο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού περάσαμε το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης, προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα στάδια και να υπογραφεί για τα επόμενα 3 χρόνια με χρηματοδότηση περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο. Είναι ένα σημαντικό βήμα, διότι θα αναπτύξουμε και θα στηρίξουμε το Φεστιβάλ μας, που έχει γίνει τόσο σημαντικό, ένα από τα μοναδικά Φεστιβάλ στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη».

Σχετικά με το πότε θα υπογραφεί η συγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση ο κ. Δεμερτζής σημείωσε: «Θέλει κάποιο χρονικό διάστημα και κάποιες διαδικασίες. Πιστεύω μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχει τελειώσει. Πρέπει να περάσει από Διοικητικά Συμβούλια, Δημοτικό Συμβούλιο, Περιφερειακό Συμβούλιο και από το Υπουργείο. Η βάση έχει ξεκινήσει. Ήδη το έχουμε προγραμματίσει. Τελειώσαμε εμείς, το Υπουργείο Πολιτισμού γνωρίζει και συμφωνεί και προχωράμε». «Εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Φεστιβάλ για τα επόμενα 3 χρόνια», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.