Ως ένα «μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς την παρουσία στην Ελληνική Βουλή του μαχητή του Τάγματος Αζόφ.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι μίλησε ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών ο στρατιωτικός που αυτοπροσδιορίστηκε ως μαχητής του Τάγματος Αζόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους δύο στρατιωτικούς που ονομαζόταν «Μιχαήλ» υπογράμμισε ότι συμμετέχει στην ουκρανική άμυνα μέσα από το Τάγμα Αζόφ «για να νικήσουμε τους Ρώσους ναζιστές»: «Απευθύνομαι σε σας και λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στον αγώνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε συμμετέχοντας στην ουκρανική άμυνα.

 

«Σήμερα έχει καταστραφεί η Μαριούπολη κατά 90% από τους Ρώσους ναζιστές», τόνισε και τον λόγο πήρε ο ομογενής στρατιωτικός «Αναστάσιος».

«Είμαι και εγώ Έλληνας ομογενής, Αναστάσιος. Παρακαλώ να ακούσετε την έκκληση του πληθυσμού μας. Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν και δεν υπάρχει κανένας να τους βοηθήσει. Δεν έχω τη δυνατότητα να σώσουμε την πόλη. Τι μπορείτε να κάνετε που μπορείτε να μιλήσετε», είπε.

Πηγή: ethnos.gr