Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που πόζαρε μπροστά στον φράχτη του Έβρου, μιλά για τις απελπισμένες φωνές των γυναικών στο Αφγανιστάν.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που πρόσφατα προκάλεσε αντιδράσεις σχετικά με την ακύρωση της προγραμματισμένης βράβευσης του διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου αλλά και με την παλαιότερη επιλογή της να ποζάρει μπροστά από τον φράχτη του Έβρου, με μήνυμά της σημειώνει ότι είναι χρέος μας να μην αγνοήσουμε τις φωνές των γυναικών από το Αφγανιστάν!

Ειδικότερα, με ανάρτησή της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου που έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για την επιλογή της να φωτογραφηθεί μπροστά από το τείχος του Έβρου τώρα μιλά για τις «απελπισμένες φωνές των γυναικών στο Αφγανιστάν» που «ζητούν στήριξη και ελπίδα», ένα χέρι σωτηρίας, ενώ σημειώνει ότι «είναι χρέος μας να μην τις αγνοήσουμε»

«Ο νους και η καρδιά μας βρίσκεται κοντά στις γυναίκες της χώρας, αυτές που είναι στο στόχαστρο των Ταλιμπάν μόνο και μόνο επειδή θέλησαν να εκμεταλλευτούν την εύθραυστη ελευθερία τους, να σπουδάσουν, να εργαστούν, να πετάξουν τη μπούρκα», γράφει η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και συμπληρώνει:

«Τις γυναίκες που υφίστανται τη βία και το μίσος των φανατικών ισλαμιστών ενάντια στην ίδια τη ζωή, ενάντια σε ό,τι κάνει τη ζωή άξια να βιωθεί: την αρμονική συνύπαρξη ανδρών και γυναικών, τη μόρφωση και την εργασία, την επικοινωνία και την τέχνη. Οι απελπισμένες φωνές αυτών των γυναικών ζητούν στήριξη και ελπίδα, ένα χέρι σωτηρίας που θα απομακρύνει τις ίδιες και τα παιδιά τους από τον ζόφο, από το σκοτάδι που θα τις μεταμορφώσει σε σκιές, αν δεν τις αφανίσει ολοκληρωτικά. Φωνές που ηχούν σήμερα στα αυτιά μας σαν τύψη και είναι χρέος μας να μην τις αγνοήσουμε», υπογραμμίζει κλείνοντας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή:rosa.gr