Έξι κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στην Π.Ε. Δράμας, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ο συγκεκριμένος αριθμός εργαστηριακά επιβεβαιωμένων νοσούντων από Covid-19 αποτελεί αριθμό ρεκόρ σε τοπικό επίπεδο, καθώς μέχρι στιγμής η Δράμα δεν είχε ποτέ πάνω από 4.

Η κατάσταση προς το παρόν φαίνεται να παραμένει ελεγχόμενη στην Π.Ε. Δράμας, η οποία συνεχίζει να είναι χρώματος πράσινου (Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας) στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, όμως επουδενί δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αλλά αντιθέτως εγρήγορση και πιστή τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το παράδειγμα του γειτονικού Νομού Σερρών, ο οποίος μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών από το Επίπεδο 1 βρέθηκε στο Επίπεδο 3, όπου από αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου θα εφαρμόζονται περαιτέρω αυστηρότερα μέτρα (απαγόρευση κυκλοφορίας και γενικευμένη χρήση μάσκας).

 

Εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων από θεσμικούς εκπροσώπους της Δράμας

Σε μια προσπάθεια διαφύλαξης της καλής σχετικά επιδημιολογικής εικόνας της Δράμας, θεσμικοί εκπρόσωποι της Δράμας, με αναρτήσεις τους στο facebook, ζητούν από τους πολίτες να τηρούν με υπευθυνότητα τα ισχύοντα μέτρα. Παράλληλα έγινε γνωστό πως ο Δήμος Δράμας θα προχωρήσει σε ενέργειες για διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων.Το δεύτερο κύμα δείχνει σφοδρότερο και επηρεάζει, πλέον, όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα όμως τους νέους.Με απόλυτη ευαισθησία και με σεβασμό στη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας για προληπτικούς λόγους αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε απολυμάνσεις των σχολικών μας μονάδων, αθλητικών μας εγκαταστάσεων, των χώρων των δημοτικών μας υπηρεσιών και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.Σε όλες μας τις εκδηλώσεις τηρείται με αυστηρότητα το υγειονομικό πρωτόκολλο και όλα τα μέτρα ασφαλείας.Και ενόψει της μεγάλης γιορτής της πόλης μας, την Ονειρούπολη, θέλω να διαβεβαιώσω τις Δραμινές και τους Δραμινούς, ότι για τους συνεργάτες μου και εμένα προσωπικά προέχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την οποία δεν θα την θυσιάσουμε για κανένα λόγο.Η φετινή διαφορετική για όλους διοργάνωσή της, εφόσον δεν προκύψουν νέα δεδομένα, θα διεξαχθεί με όρους και μέτρα για μια ασφαλή χριστουγεννιάτικη γιορτή.Ένας- ένας και όλοι μαζί μπορούμε οι Δραμινοί με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, που έχουμε επιδείξει στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, να σταθούμε και πάλι στο ύψος των περιστάσεων, για να παραμείνουμε όλοι υγιείς.

Η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Δράμας, εκλεγμένη με την παράταξη “Project Δράμα 2020”, και Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Παρθένα Κιόρτεβε ανέφερε σε ανάρτησή της:

Ως πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΓΝ Δράμας αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δράμας, απευθύνω έκκληση στους Δραμινούς πολίτες να αποφύγουν αφ’ενός τις άσκοπες μετακινήσεις στους γύρω νομούς και αφ’ετέρου τις μη απαραίτητες συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους. Με αυτόν τον τρόπο και εφ όσον δείξουμε επιπλέον προσήλωση στα μέτρα ατομικής υγιεινής (χρήση μάσκας και συχνότερο πλύσιμο χεριών) θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την καλή υγειονομική εικόνα του νομού μας και να αποφύγουμε τα χειρότερα, που βλέπουμε να συμβαίνουν στους γειτονικούς μας νομούς.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, σε ανάρτησή του, επεσήμανε:
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας την Τετάρτη από τη θέση του αναπληρωτή δημάρχου απηύθυνα κάλεσμα στους συναδέλφους μου και στους συνδημότες μου ώστε να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.
Το ίδιο κάνω και σήμερα.
Καταφέραμε με κόπο και θυσίες για τον καθένα μας να κρατήσουμε τη Δράμα μια περιοχή ασφαλή. Αυτό πρέπει να το περιφρουρήσουμε πάση θυσία.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε γειτονικές μας περιοχές αποδεικνύουν ότι αρκούν 1-2 χαλαρά Σαββατόβραδα για να έχουμε έκρηξη των κρουσμάτων του covid με ότι συνεπάγεται .
Ας διατηρήσουμε κλειστή την πόρτα στην πανδημία ΟΛΟΙ μας.
Ειδικά οι νεότεροι σε ηλικία. Ενα πάρτυ λιγότερο τα επόμενα σαββατοκύριακα δεν χάλασε κι ο κόσμος έχετε και έχουμε πολλά μπροστά μας.
Να παραμείνουμε ασφαλείς.