Για την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου (περισσότερα ΕΔΩ) πραγματοποιήθηκε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση (διά περιφοράς) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Με μεγάλη έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε την αναστολή της 7ήμερης και 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου και της λειτουργίας του μόνο από Δευτέρα ως Παρασκευή και από ώρα 07.00 -15.00.

Η απόφαση αυτή παίρνεται σε μια περίοδο που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και η γρίπη είναι ξανά μπροστά μας. Το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου εξυπηρετεί τους κατοίκους 39 κοινοτήτων και οικισμών και του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Παρανεστίου.

Οι δημότες μας, στην πλειοψηφία τους κάτοικοι ορεινών και δυσπρόσιτων Κοινοτήτων, που δύσκολα μπορούν να μετακινηθούν και ο χρόνος που απαιτείται για να μεταβούν στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας είναι περίπου δύο (2) ώρες και μάλιστα σε ένα δύσκολο οδικό δίκτυο. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί τα προβλήματα που θα προκύψουν στους δημότες οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν ένα τόσο επίπονο ταξίδι και μάλιστα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, στην καρδιά του χειμώνα.

Κύριε Υπουργέ

Επειδή το ζήτημα της δημόσιας υγείας ως αγαθό ύψιστης προτεραιότητας πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους ισότιμης μεταχείρισης προς όλους

Επειδή είμαστε ένας ορεινός, ως επί το πλείστον, Δήμος, με δύσκολη προσβασιμότητα και μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις

Επειδή η λειτουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Παρανεστίου έχει μεγάλες ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές καθώς ένα περιστατικό θα χρειαστεί πολύ χρόνο για μετάβαση στο Νοσοκομείο Δράμας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου ΟΜΟΦΩΝΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση της 4ης ΥΠΕ να λειτουργεί μόνο τις καθημερινές και μόνο τις πρωινές ώρες το Κέντρο Υγείας του Δήμου μας.

Απαιτούμε να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση και να συνεχίσει το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου να λειτουργεί συνεχώς και αδιάλειπτα προσφέροντας τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας που μέχρι σήμερα προσφέρει.

Επίσης, αποφασίστηκε το ψήφισμα να κοινοποιηθεί στον Υπουργό Υγείας, στους Βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας και στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ.