Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΙΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΥΔΡΑΜΑ» ΥΠΝΕΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ 2021

 

Την πρότασή του προς τον Δήμο Δράμας για τοποθέτηση αναθηματικής στήλης για τους Δραμινούς αγωνιστές του 1821 στον δημοτικό κήπο Δράμας, καθώς και της ονοματοδοσίας οδού σε «Δραμινών αγωνιστών Επαναστάσεως 1821», επαναφέρει με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δραμινών Θεσσαλονίκης «ΥΔΡΑΜΑ».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ότε η Ελλάς ύψωσε σημαίαν κατά των Τούρκων, μεθ’ άλλων συμπολιτών μου, έτρεξαμεν εις βοήθεια της», Δήμος Νικολάου, Δραμινός αγωνιστής της επανάστασης του 1821

Συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες, 202 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης που ευαγγελίστηκε την δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους και οδήγησε στο τέλος του οθωμανικού ζυγού, μετά από σχεδόν τέσσερις αιώνες δουλείας.

Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης που δεν αρμόζει σε τέτοιες επετείους, υπενθυμίζουμε πως το 2021, είχαμε προτείνει στον Δήμο Δράμας την τοποθέτηση αναθηματικής στήλης για τους Δραμινούς αγωνιστές του 1821, δίπλα από το άγαλμα της Ελευθερίας στον δημοτικό κήπο Δράμας και στην οποία θα γίνονται οι καταθέσεις στεφάνων σε κάθε επέτειο της Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, καθώς επίσης και την ονοματοδοσία σε «Δραμινών αγωνιστών Επαναστάσεως 1821» πλατείας ή οδού της πόλης μας. Μάλιστα ύστερα από σχετικό αίτημα των Δημοτικών Αρχών είχαμε προτείνει η ονομασία να δοθεί σε ανώνυμη οδό που βρίσκεται στην περιοχή της Ανάπλασης και είναι κάθετη της 1ης Ιουλίου, ημέρα της δικαίωσης του αγώνα σε τοπικό επίπεδο, καθώς απελευθερώθηκε η πόλη μας.

Δύο χρόνια μετά, δεν έχει υλοποιηθεί κανένα από τα αιτήματα, αλλά συνεχίζουμε να ευελπιστούμε πως κάποια στιγμή θα αξιωθούμε να τιμήσουμε τους αγωνιστές στον τόπο καταγωγής τους.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

ΥΔΡΑΜΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος Δραμινών Θεσσαλονίκης