Ένας από τους βασικούς πυλώνες δράσης των Lions διαχρονικά είναι η όραση και μέσα στο πνεύμα αυτό είναι γνωστό ότι η λέσχη Lions Δράμας προμηθεύτηκε το 2014 ένα φορητό διαθλασίμετρο (ένα όργανο που μετράει με αξιοπιστία από απόσταση ενός μέτρου την διαθλαστική ικανότητα των ματιών των παιδιών).

Από την σχολική χρονιά 2014-15 και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας η λέσχη εφαρμόζει ένα πρόγραμμα «μέτρησης της διαθλαστικής ικανότητας των ματιών παιδιών προσχολικής ηλικίας».

Συγκεκριμένα μέλη της λέσχης, εξειδικευμένα στη χρήση του διαθλασίμετρου, επισκέπτονται Παιδικούς Σταθμούς και Νηπιαγωγεία του Νομού Δράμας και «μετρούν» τα μάτια των μικρών παιδιών.

Τα αποτελέσματα γράφονται ανώνυμα και δίδονται για αξιολόγηση και γνωμάτευση σε Οφθαλμιάτρους της πόλης μας, οι οποίοι σημειώνουν ποια παιδιά παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα στα μάτια τους.

Στη συνέχεια ενημερώνονται, μέσω της σχολικής μονάδος, οι γονείς των παιδιών αυτών ότι είναι καλό να πάνε, εάν θέλουν, το παιδί τους σε κάποιον Οφθαλμίατρο ή στην Οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου για πιο λεπτομερείς εξετάσεις, ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα στην όραση των ματιών των παιδιών τους έγκαιρα.

Το πρόγραμμα αυτό σταμάτησε στην περίοδο της πανδημίας και ξεκίνησε πάλι την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου με επίσκεψη στους Παιδικούς Σταθμούς της περιοχής Νευροκοπίου. Συγκεκριμένα μέλη της λέσχης Lions Δράμας επισκέφθηκαν τους Παιδικούς Σταθμούς:

Περιθωρίου (2 παιδιά)

Νευροκοπίου (20 παιδιά)

Βώλακα (6 παιδιά)

Φυσικά κατά την επίσκεψη τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για την μη διασπορά του ιού.