Νέες ανακοινώσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση όσον αφορά τα μέτρα που ισχύουν σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης οι χώροι που δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα πρέπει να έχουν πιο ελεύθερο πλαίσιο, λέγοντας «εκεί η μετάδοση δεν θα έχει την ίδια επιβάρυνση και γι’ αυτό σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση εξετάζει χαλάρωση μέτρων για τους εμβολιασμένους, ιδίως σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους.

Με την κυβέρνηση να θεωρεί ότι τα εμβόλια έχουν φέρει μία στοιχειώδη επιπέδωση της πανδημίας και σε συνδυασμό με την έναρξη των εμβολιασμών με την τρίτη δόση, θεωρείται από πολλά κυβερνητικά στελέχη αναγκαίο να γίνουν κινήσεις που να θυμίζουν τη ζωή της χώρας στο όχι και τόσο μακρινό 2019.

 

Αύξηση της πληρότητας σε κλειστούς χώρους από το 85% που ισχύει μέχρι σήμερα στο 100% είναι ένα μέτρο υπό εξέταση ενώ ενδεχομένως αυξηθούν και οι επιτρεπόμενοι πελάτες στα σούπερ μάρκετ που σήμερα ισχύει 1 άτομα ανά 9 τ.μ.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανακοινώσει, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, γενικό lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας και όποια μέτρα ανακοινώνονται θα αφορούν αποκλειστικά περιοχές με αυξημένα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πηγή: dikaiologitika.gr