Με την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν Περιφερειακή Ενότητα Δράμας την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών, των ΝΠΙΔ του νομού και όλων των οικιών της πόλης, των κωμοπόλεων και των οικισμών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη Δύση του ηλίου της 20ης Μαΐου 2018.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 20ης Μαΐου 2018 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

09:30 – Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ολιγόλεπτη ομιλία από την Δρ. Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου, Διευθύντρια 3ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης

10:30 – Τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων και απόδοση θρήνου στο μνημείο των απανταχού πεσόντων Ποντίων στο Πάρκο των Κομνηνών.

Παράλληλη εκδήλωση:

Παρασκευή 18 Μαΐου – Κεντρική Πλατεία Δράμας

20:00 – Ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη, Δρ. Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με θέμα: «Από τη Γενοκτονία στην Αναγνώριση: Η Τουρκία, η Ελλάδα και Εμείς».

Απαγγελία από τον ποιητή και στιχουργό κ. Συμεών Αθανασιάδη.

Απόδοση θρήνων από την χορωδία του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας στην Πλατεία Ελευθερίας Δράμας.

Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Δράμας.

Σάββατο 19 Μαΐου – Κεντρική Πλατεία Δράμας

– Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ανάβοντας όλοι ένα κερί!