Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Προσοτσάνη θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

  1. Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ, των Ιδιωτικών Καταστημάτων και των σπιτιών, από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης, μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2018.
  2. Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2018.

 

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

 

Σχολικές γιορτές και ομιλίες από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

 

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

 

Ώρα 7.00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα παιανίσει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 7.30 Έπαρση σημαίας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου στον ιστό της πλατείας Ελευθερίας.

Ώρα 10.30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες και θα ψαλεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, για την Εθνική Επέτειο. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αθανασιάδη Ιωάννη, Διευθυντή του Γυμνασίου Προσοτσάνης.

Ώρα 11.00 Θα ψαλεί στην πλατεία Ελευθερίας Επιμνημόσυνη Δέηση.

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας Ελευθερίας

Σιγή ενός λεπτού

Εθνικός ύμνος

Ώρα 11.30 Παρέλαση προπορευόμενης της Φιλαρμονικής του Δήμου, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων Δημοτικών και Μέσης Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Βλάχων Γραμμουστιάνων, του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», του Συλλόγου Ποντίων Προσοτσάνης «Ο Πόντος», του Θρακομικρασιατικού Πολιτιστικού Συλλόγου Προσοτσάνης.

Τόπος παρέλασης

Τα τμήματα θα παραταχτούν στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα παρελάσουν στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, κατευθυνόμενα από τον πλάτανο προς την κεντρική πλατεία Δημοκρατίας με κατάληξη την οδό Φιλίππου (πρακτορείο ΚΤΕΛ).

Ώρα 17.30-19.30 Το απόγευμα της 25ης Μαρτίου θα γίνουν στην πλατεία οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών Συλλόγων της Προσοτσάνης, Θρακομικρασιατών, Μ. Αλεξάνδρου, Γραμμουστιάνων και Ποντίων. Εάν ο καιρός δεν το επιτρέψει οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου.