ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ

 

 

 

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

 

19.00 Πλατεία Ελευθερίας. Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας για άλλη μία χρονιά παρουσιάζει μία ξεχωριστή ρεμπέτικη βραδιά, με τραγούδια γύρω από το κρασί.

20.00 Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Προσοτσάνης. Εκδήλωση «Οίνος κελάρι στα παραδοσιακά σπίτια».

20.00 Το café – wine bar- restaurant «Παλιό Ρολόι» ανοίγει ξανά και σας υποδέχεται δίπλα στα Βυζαντινά Τείχη με ένα μουσικό event – opening με το γνωστό μουσικό σχήμα «ΣΑΦΡΑΝ».

20.00 Το «Adesso» bar διοργανώνει wine event «Spring Sprits & Punch».

20.30 Οδός Ίωνος Δραγούμη. Η Αλλαντοποιία «Βόρειος Ελλάς» διοργανώνει ένα ξεχωριστό «Street Food» με τον διάσημο μάγειρα Βασίλη Καλλίδη, που θα μας ετοιμάσει λαχταριστά hot dogs με ξεχωριστά dressing που έχουν ως βάση τους το κρασί, με τη συνοδεία δραμινών κρασιών.

20.30 Πάροδος Οδού Αμύντα (Συντριβάνι). Το «ΤΕΕ – ΑΜ» και ο «Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δράμας» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η πόλη μέσα από το σκίτσο». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν σκίτσα του Αρχιτέκτονα Ιωάννη Νάνου με συνοδεία δραμινού οίνου και μουσικής.

21.00 To café – bar «Honey» διοργανώνει food – wine pairing με τη Σεφ Μαίρη Αραμπατζή.

21.00 To café – bar «Chico» μαζί με μία επίλεκτη ομάδα barman από τη Θεσσαλονίκη θα μας φτιάξουν όμορφα – γευστικά cocktail’s πάντα με βάση το ΔΡΑΜΙΝΟ κρασί κάτω από τους ήχους που θα επιλέξει ο «KLED MONE».

21.00 Το «Ginger» espresso bar σας προσκαλεί σε μία «Γευστική Βραδιά» όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα ξεχωριστά γαλακτοκομικά προϊόντα της εταιρείας «ΜΕΝΟΙΚΙΟ» σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποικιλία των δραμινών κρασιών.

21.30 Το café – bar «Baroque» διοργανώνει live βραδιά με τον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή Σταύρο Φωτιάδη.

22.00 Το café «Αρχοντικόν» διοργανώνει συναυλία έντεχνης μουσικής με τον Μάριο Σαμδάνη.

22.00 Το café – bar «Αγαθαγγέλου» διοργανώνει συναυλία με το διάσημο συγκρότημα «MΠΛΕ». Το συγκρότημα που στα 20 χρόνια της δισκογραφικής του πορείας έχει αποκτήσει πολλά χρυσά και πλατινένια albums, μουσικά βραβεία και πολλές ραδιοφωνικές επιτυχίες, θα μας συντροφεύσει με τις μοναδικές του ερμηνείες.

 

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

 

11.00 Αμφιθέατρο τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών.

Το Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών μας συστήνουν την βραβευμένη από το Γαλλικό κράτος με τον τίτλο του Ιππότη Chevalier dans I order de Merite Aglicole συγγραφέα, χημικό – οινολόγο, κ. Μαρία Τζίτζη, η οποία θα μας παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Του κόσμου τα παράξενα κρασιά».

14.45 Συνεδριακός χώρος Ξενοδοχείο Hydrama. Ημερίδα Ένωσης Οινοποιών Δράμας. «ΟΙΝΟΙ Δράμας. Η Δράμα διεκδικεί μία Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης για τα κρασιά της».

19.00 Είσοδος Παλιού Δημαρχείου Δράμας. Η Αλλαντοποιία «Βόρειος Ελλάς» διοργανώνει ξανά ένα ξεχωριστό «Street Food» με τον διάσημο μάγειρα Βασίλη Καλλίδη, που θα μας ετοιμάσει λαχταριστά hot dogs με ξεχωριστά dressing που έχουν ως βάση τους το κρασί.

20.00 Πλατεία Δήμου Προσοτσάνης. Εκδήλωση στην πλατεία της Προσοτσάνης με τη συνοδεία τοπικών προϊόντων και κρασιού.

20.30 Πλατεία Ελευθερίας. Η ημέρα της κεντρικής εκδήλωσης και του ανοίγματος του μπουκαλιού έφτασε. Οι «Μαινάδες» του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, νύμφες στη μυθολογία που συνόδευαν τον θεό Διόνυσο, ντυμένες με τις λευκές τους νεβρίδες, σημαίνουν την έναρξη της εκδήλωσης και το άνοιγμα του μπουκαλιού, με το κρασί να ρέει άφθονο. Η βραδιά θα κλείσει με την συντροφιά κομματιών jazz μουσικής από το σχήμα «The Band Fellas» της Σχολής Modern Music Acedemy.

21.00 To café – bar «Honey» διοργανώνει βραδιά Wine cocktail.

21.00 Το «Chico» cocktail bar σε συνεργασία με το cafe bar «Παπαρούνα», και το cafe bar «Beluga», θα φιλοξενήσουν το συγκρότημα «ΗΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ» για μια βραδιά γεμάτη Χάλκινους ήχους.

21.00 Το cafe – bar «Γλυκό Καφέ» διοργανώνει μία βραδιά με τους «Tales & Spirit trio» που θα μας ταξιδέψουν με τις ευρηματικές διασκευές τους εκεί που οι «Pink Martin» και «Pink Floyd» συναντούν το Σταματή Κραουνάκη και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Γνωστές παγκόσμιες επιτυχίες με τις υπέροχες βελούδινες φωνές των Angelika, Άρη και Ντίνα, με τη συνοδεία και κιθάρας.

21.30 Οδός Βενιζέλου. Η Αλλαντοποιία «Βόρειος Ελλάς» διοργανώνει και σ’ αυτό το σημείο της πόλης για μία ακόμη φορά «Street Food» με τον διάσημο μάγειρα Βασίλη Καλλίδη, που θα μας ετοιμάσει λαχταριστά hot dogs με ξεχωριστά dressing που έχουν ως βάση τους το κρασί.

 

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

 

10.00 έως 18:00 Ανοιχτές Πύλες. Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στα οινοποιεία της πόλης. Οι Δραμινοί αλλά και οι επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα οινοποιεία που έχουν τις πύλες τους ανοιχτές για να γευτούν τις μυρωδιές των κρασιών.

14.00 Το café – bar «Παπαρούνα» σε συνεργασία με το café – bar «Beluga», διοργανώνουν Street Wine Part. Την εκδήλωση θα συνοδεύει το γνωστό συγκρότημα «Χαλκιμιστές».

20.00 Φαράγγι Πετρούσας Δήμου Προσοτσάνης. Εκδήλωση παραδοσιακών χορών στο Φαράγγι της Πετρούσας όπου θα συμμετέχει το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας. Η βραδιά θα κλείσει με ένα παραδοσιακό γλέντι και κρασί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρούσας.

20.30 Πλατεία Ελευθερίας. Το Μουσικό Σχολείο Δράμας ενώνει τις μουσικές παραδόσεις της Μικράς Ασίας & της Θράκης. Η χορωδία Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής & η παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Δράμας συνοδεύουν τους χορούς και συμπράττουν με το Λαογραφικό Σύλλογο Θρακιωτών Νεροφράκτη, την ορχήστρα μαθητών Θρακικής Εστίας & τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Δράμας.

21.00 Το «Chico» cocktail bar υποδέχεται από το Παρίσι τον γνωστό «DJ RAVIN» της μεγαλύτερης αλυσίδας bars στον κόσμο «BUDDHA BAR». Μια βραδιά με ΔΡΑΜΙΝΟ κρασί γεμάτη ήχους και μουσική απ’ όλο τον κόσμο!

 

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

 

10.00 έως 18:00 Ανοιχτές Πύλες. Όπως και χθες έτσι και σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στα οινοποιεία της πόλης. Οι Δραμινοί αλλά και οι επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα οινοποιεία με τις ανοιχτές πύλες τους και να γευτούν τις μυρωδιές των κρασιών.

11.00 έως 15.00 Γιορτές Αγοράς. Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας διοργανώνει την καθιερωμένη πλέον «ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΟΡΑΣ». Το κέντρο της πόλης πεζοδρομείται και γεμίζει μουσικές, χορευτικά συγκροτήματα και διάφορα και άλλα happenings. Επιπλέον ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί τα καταστήματα της πόλης που θα είναι ανοιχτά την ίδια ώρα και θα τους περιμένουν ειδικές τιμές – εκπτώσεις

21.00 To café – bar «Honey» και το «ΙΕΑΚ ΑΛΦΑ» διοργανώνουν μια βραδιά με food pairing, από τους ανθρώπους του ΙΕΚ.

20.30 Πλατεία Ελευθερίας. Την αυλαία κλείνει για την φετινή «ΔραμΟΙΝΟγνωσία» το καταξιωμένο συγκρότημα «ΕΚΜΕΚ». Η παρέα από την Θεσσαλονίκη που κατάφερε, πατώντας στην ευφάνταστη διασκευή γνωστών τραγουδιών, να καθιερωθεί ως μια από τις πιο δυναμικές και εξωστρεφείς προτάσεις στο live στερέωμα, έρχονται για να μας κρατήσουν συντροφιά με τις μοναδικές διασκευές τους.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ

 

NICO LAZARIDI, Αγορά

Ώρες Λειτουργίας: 11:00 – 18:30

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

11:00 – 18:30 Ξενάγηση στην Πινακοθήκη «ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ» και στο οινοποιείο.

16:30 – 18:00 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Θέμα: «Πώς να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες. Πρακτικές συμβουλές για όλους». Διδάσκει ο Αγιάνογλου Στράτος.

20:00 – 22:30 Μουσική συναυλία «SCHOOL OF ROCK» με τον Γιώργο Γάκη. Ο Γιώργος Γάκης είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ελληνική αγγλόφωνη rock σκηνή, γνήσιο τέκνο της hard rock και blues.

Έναρξη συναυλίας 20.30

Είσοδος ελεύθερη. Θα υπάρξει Catering επί πληρωμή.

Κτήμα ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ, Μικροχώρι

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

15:00 Το Μουσικό σχήμα «BACKING BRASS» μέσα από τους ήχους της τρομπέτας και του σαξόφωνου θα παίξει οργανική μουσική.

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

15:00 Το Μουσικό σχήμα «PIANO FORTE» θα παίξει μουσική για το κρασί συνδυασμένη με ρυθμούς jazz και latin.

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Μαΐου 2017

11:00 – 18:30 Έκθεση Ζωγραφικής του Συλλόγου «Ακρίτες Νέας Κρώμνης»

Κτήμα ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, Αδριανή

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

15:00 – 18:00 Live έντεχνη μουσική.

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

12:00 – 15:00 Ο κ. Σωφρονιάδης Βασίλης ζωγραφίζει Magnum φιάλες 1,5lit.

17:00 Latin χορός

 

Κτήμα ΓΕΝΝΗΜΑ ΨΥΧΗΣ, Αδριανή

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

13:00 -17:00 Χορευτικό του Κρητικού Συλλόγου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι.

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας θα εκθέσει τα προϊόντα του, που έχουν φτιαχτεί από τους εθελοντές του συλλόγου.

Κτήμα ΠΑΥΛΙΔΗ, Κοκκινόγεια

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

18:00 – 20:00 Συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Δράμας

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

12:00 – 14:00 Παραμύθια για τους μικρούς μας φίλους.

Κτήμα ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ, Αδριανή

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

18:00 – 21:00 Cocktail party

Δημιουργία γευστικών cocktail με βάση τους το κρασί.

Κτήμα ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Άγιος Αθανάσιος