ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Λέμε όχι σε οποιαδήποτε συμμαχία με την Αστική Τάξη ή τους πολιτικούς εκπροσώπους της. Η Ν.Δ. αντιπροσωπεύει το Κεφάλαιο και «δουλεύει» για το συμφέρον των μονοπωλίων, καπιταλιστών, ιμπεριαλιστών, της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ. Δίνει προνόμια και κερδοφορία τους επιχειρηματικούς ομίλους εις βάρος του λαού, με ανάπτυξη για λογαριασμό του Κεφαλαίου, με κρατικούς μηχανισμούς «κέρβερους» απέναντι στους εργαζόμενους και τον λαό. Χτυπήματα λοιπόν στις συμβάσεις, στους μισθούς, στον ασφυκτικό έλεγχο στη συνδικαλιστική δράση, στις κυριακάτικες αργίες, στην επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων γυναικών, στην Παιδεία με τροπολογία που φέρνει η Ν.Δ. για ισοτίμηση Κολεγίων (ιδιωτικά) Πανεπιστημίων, με παρέμβαση της ΗΠΑ στα σχολεία (πρόγραμμα FLEX) από το επιτελικό κράτος της Δεξιάς του Κ. Μητσοτάκη.

Δημιουργούν οι Βουλευτές του στρατηγικές επενδύσεις προς όφελος του επενδυτή, χωρίς σχέδιο για την ασφάλεια και την υγεία του λαού. Δίνουν ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις με λεηλασία από το λαϊκό εισόδημα με καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που αποτελούν το «λίπασμα» της ανάκαμψης του Κεφαλαίου με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 (Ριζοσπάστης).

Ας κινητοποιηθούμε, λοιπόν, χωρίς να εφησυχάζουμε, χωρίς οπισθοδρόμηση στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα που υποστηρίζει η Ν.Δ. Προχωράμε μπροστά και μέχρι τη νίκη για πάντα (Οκουγιάν). Ούτε βήμα πίσω για να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα του λαού που θα μας οδηγήσουν στην απόλυτη φτώχια, εξαθλίωση, μαρασμό.

Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών με αγώνα διαρκείας (Κουτσούμπας). Συμπληρώνω πως εμείς ο φτωχός λαός δεν ανήκουμε στην τάξη της Δεξιάς πλουτοκρατίας του Μητσοτάκη. Ας το σκεφτούμε αυτό κι ας ενεργούμε αναλόγως. Και ειδικά όταν πάμε να ψηφίσουμε.