Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία

Το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες και συγκεκριμένα μετά τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, όπως εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε πως ο σχεδιασμός για την έναρξη της ερχόμενης σχολικής χρονιάς είναι η Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30 με στόχο την άρση των εμποδίων στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας.

Η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων.

«Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα» τόνισε η υπουργός.

Τα μέτρα στα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι οι μαθητές θα πάνε ξανά με μάσκα ή self test στα σχολεία.

Με την άρση των μέτρων είχε καταργηθεί ο έλεγχος, ενώ από αρχές Ιουνίου καταργήθηκαν και οι μάσκες, με εξαίρεση τις εξετάσεις.

Πηγή: newmoney.gr