Αγαπάμε το καλό φαγητό και αγαπάμε και τη μαγειρική, σωστά; Ωστόσο, το πλύσιμο των πιάτων και των ταψιών είναι μια άλλη υπόθεση.

Θα έλεγα πως πρόκειται για έναν βραχνά, καθώς εκεί που μπορεί να έχουμε ψήσει και απολαύσει ένα κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο ή έναν μουσακά μας μένει το ταψί που έχουμε χρησιμοποιήσει συνήθως με κολλημένα ή καμένα λίπη και τρίβουμε ξανά και ξανά. Σίγουρα από φοιτήτες μέχρι και οικογενειάρχες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε παιδευτεί με ένα ταψί.

Λοιπόν, για να βοηθήσουμε, θα προτείνουμε μερικά βήματα για να μη ξοδέψουμε όλο μας το απόγευμα στο πλύσιμο.

Τι θα χρειαστούμε:
Σπάτουλα (ιδανικά, πλαστική)
Μαγειρική σόδα
Υγρό πιάτων
Ζεστό νερό
Σφουγγάρι

Οδηγίες:
Παίρνουμε μια σπάτουλα. Ξύνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα κατά προτίμηση πλαστική και αφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα φαγητού και ξεπλένουμε. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με μαγειρική σόδα.

Βάζουμε υγρό πιάτων και μετά γεμίζουμε το ταψί μας με ζεστό νερό. Το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για τουλάχιστον 15 λεπτά, αλλά και όλο το βράδυ αν έχουμε χρόνο.

Όταν έχει περάσει ο χρόνος, χρησιμοποιούμε ξανά τη σπάτουλα μας για να ξύσουμε την επιφάνεια σε περίπτωση που κάτι έμεινε. Πετάμε το βρώμικο νερό και βάζουμε ξανά περισσότερη σόδα στην επιφάνεια εστιάζοντας ιδιαίτερα στα σημεία εκείνα που υπάρχουν εναπομείναντα λίπη. Βάζουμε εκ νέου υγρό πιάτων, πλένουμε με το σφουγγάρι μας, ανοίγουμε το ζεστό νερό και ξεπλένουμε. Το ταψί είναι έτοιμο και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Πηγή: olivemagazine.gr