Στο κατάμεστο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος», συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ελευθερίων 2019, παρουσίασε μια άψογη από κάθε άποψη παράσταση πολιτισμού με θέατρο, λόγο, τραγούδι και χορό, στην Δευτέρα 24 Ιουνίου, στις 21.00.

Το σεμνό πρόγραμμα περιελάμβανε: παρουσίασή του από την κ. Ελευθερία Ορφανίδου – Ισαακίδου, η οποία με εξαιρετική άνεση έδωσε το στίγμα της σοβαρότητας του Συλλόγου, απονομή πλακέτας στον τακτικό συνεργάτη μας κ. Γ.Κ. Χατζόπουλο για την προσφορά του στα Ποντιακά Γράμματα, χορούς από νήπια, εφήβους και ωρίμους, τραγούδια από τον κ. Κ. Δημητριάδη, απόδοση δημοτικών τραγουδιών από την πειθαρχημένη χορωδία και δρώμενο με τίτλο «Μουχαπέτ’ ‘σο παρακάθ’ τη παρχαρί’», το οποίο συνέγραψε ο Γ.Κ. Χατζόπουλος, ειδικά για το Σύλλογο.

Στο καλαίσθητο, όμως λιτό, πρόγραμμα αναφέρονταν οι συντελεστές της παράστασης: Παπαδοπούλου Σταυρούλα (υπεύθυνη τμήματος αρχαρίων), Ελευθερία Ισσακίδου (υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας, την οποία αποτελούσαν οι κυρίες: Μακρίνα Χεριστανίδου, Παρθένα Σαββουλίδου, Ξένια Νταβίντοβα, Μαρία Λοπετζή και Άννα Σαχπάζη), Αυγητίδης Γεώργιος (υπεύθυνος παιδικού χορευτικού), ο χοροδιδάσκαλος Νίκος Θεοδοσιάδης, ο χοράρχης Μ. Παργεντάκης, ο τραγουδιστής Κώστας Δημητριάδης και ο τυμπανιστής Χ. Παντελίδης.

Εντύπωση προκάλεσε η μεθοδική παρουσίαση του όλου προγράμματος, το οποίο δίκαια κέρδισε το χειροκρότημα των θεατών.

Την εκδήλωση έκλεισε με σεμνό και πειστικό τρόπο ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γ. Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε έκκληση προς τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά τους να επανδρώσουν τον Σύλλογο, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του, ο οποίος πασχίζει ανιδιοτελώς για την προσφορά αγνού παραδοσιακού πολιτισμού, ενώ παρέχει ασπίδα προστασίας στους νέους από κακοτοπιές.

Δίκαια λοιπόν ο Σύλλογος τους Αρκαδικού αποτελεί όαση προσφοράς πολιτισμού χωρίς ακρότητες, αλλά πάντοτε με πνεύμα συνεργασίας σεμνής και καρποφόρας.