Η ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΡΑΣΗ «ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΕΠΙΘΕΣΗ», ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΠΑΠΑΖΩΤΟΥ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 

 

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου, την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, σημαδεύτηκε από την πολιτική απρέπεια του πρώην Δημάρχου Δοξάτου και νυν Γραμματέα του Δήμου Δράμας και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Δαλακάκη, ο οποίος πέρα από κάθε όριο πολιτικής αντιπαράθεσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκε σε προσωπικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κυριακή Παπαζώτου. Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Δαλακάκης και η κ. Παπαζώτου αντήλλασσαν απόψεις, ο πρώην Δήμαρχος Δοξάτου ανέφερε, απευθυνόμενος προς την Αντιδήμαρχο: «σέβομαι το πρόβλημά σας και δεν θα σας κάνω επίθεση», αναφερόμενος προφανώς σε προσωπικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Η θλιβερή αυτή φράση του κ. Δαλακάκη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, το κλίμα δυναμιτίστηκε και καταγράφηκαν σκηνές έντασης και υψηλοί τόνοι.

Για την πολιτική απρέπεια του κ. Δαλακάκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τον επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση, τον πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Καραγιαννίδη, την πρώην Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου και από πλήθος άλλων πολιτών, οι οποίοι αναφανδόν τάχθηκαν στο πλευρό της κ. Παπαζώτου. Βέβαια, το αρνητικό ήταν ότι κανένας φορέας δεν έκρινε ότι πρέπει να λάβει επίσημη θέση για τα όσα είπε ο κ. Δαλακάκης για έναν άνθρωπο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Και πέρα από το συμβάν αυτό καθεαυτό, η πολιτική απρέπεια του πρώην Δημάρχου Δοξάτου, σίγουρα θα πρέπει να αποτελέσει έναυσμα για σκέψη και προβληματισμό από όλους όσοι κατέχουν κάποια θέση στα κοινά και χρησιμοποιούν δημόσιο βήμα, καθώς και από όσους επιλέγουν συνεργάτες. Ο δημόσιος διάλογος δεν μπορεί να γίνεται χωρίς όρους και κυρίως δεν μπορεί η τοξικότητα που επικρατεί στη σύγχρονη εποχή «βασιλείας» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μεταφέρεται άκριτα σε πολιτικό επίπεδο, κινδυνεύοντας να μετατραπεί η τοπική πολιτική σκηνή σε αρένα ανθρωποφαγίας.

Πάντως, αρκετοί από όσους τοποθετήθηκαν δημόσια για τη φράση που εκστόμισε ο κ. Δαλακάκης, στάθηκαν και στο γεγονός ότι ο ίδιος κατέχει και τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δράμας. Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Τσιαμπούσης ζήτησε από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο την αποπομπή του κ. Δαλακάκη, καθώς, όπως ανέφερε, «στην πολιτική δεν επιτρέπονται όλα».

Βέβαια, για τη συγκεκριμένη επιλογή του κ. Μαμσάκου υπήρξε εξ αρχής προβληματισμός, ακόμη και «εντός των τειχών», για το κατά πόσο ο κ. Δαλακάκης ήταν ο κατάλληλος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα, λαμβάνοντας υπόψη και τον συγκρουσιακό χαρακτήρα του κ. Δαλακάκη, όπως αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του Δημάρχου, όταν και ήρθε σε ρήξη με Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του, χάνοντας την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ένα άλλο στοιχείο, σχετικά με την παρουσία του κ. Δαλακάκη στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δράμας, έχοντας παράλληλα και καθήκοντα επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δοξάτου, προέκυψε το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχοντας βέβαια υπάρξει εξ αρχής φωνές ότι αργά ή γρήγορα αυτό θα συνέβαινε. Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου, η παράταξη του κ. Δαλακάκη καταψήφισε το θέμα της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμων της Π.Ε. Δράμας για τη δημιουργία διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Και προφανώς είναι απολύτως σεβαστό η αντιπολίτευση σε ένα Δήμο να τάσσεται με τις θέσεις της διοίκησης ή να επιλέγει να διαφοροποιηθεί. Όμως, στο Δήμο Δράμας, το Δημοτικό Συμβούλιο –και με τις ψήφους των Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής- ενέκρινε ομόφωνα την σύναψη προγραμματικής σύμβασης. Δηλαδή, εφόσον αυτό απαιτούνταν (αν υποβαλλόταν τελικά πρόταση και προχωρούσε η προσπάθεια), ο κ. Δαλακάκης ενδεχομένως να βρισκόταν, ως σύνδεσμος στο Δήμο Δράμας ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και στο υπηρεσιακό δυναμικό, να εργάζεται για να ευοδωθεί η προσπάθεια δημιουργίας του διαδημοτικού καταφυγίου, ενώ ως πολιτικό στέλεχος στο Δήμο Δοξάτου είχε καταψηφίσει το θέμα! Τελικά, η μη υποβολή πρότασης για το διαδημοτικό καταφύγιο έβγαλε τον πρώην Δήμαρχο Δοξάτου από τη δύσκολη θέση…