ΜΕ ΛΑΜΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΖΩΗΡΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΩΝΟΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

 

Πλήθος παιδιών παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με τον συγγραφέα παιδικών παραμυθιών κ. Ευγένιο Τριβιζά, το απόγευμα της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, η οποία γέμισε από λαμπερά παιδικά χαμόγελα και από ζωηρές παιδικές φωνούλες. Όλοι οι μικροί φίλοι του μεγαλύτερου Έλληνα παραμυθά είχαν την ευκαιρία να τον συναντήσουν από κοντά, να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, αλλά και να υπογράψει τα βιβλία τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δικτύου Αλληλεγγύης και του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και μέρος των εσόδων από τα βιβλία που πουλήθηκαν στο φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου, από το Σύλλογο Βιβλιοπωλών, θα δοθούν για την αγορά μηχανημάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Γεωργιάδης και εκ μέρους του Δικτύου Αλληλεγγύης η κ. Όλγα Βασιλείου, η οποία είναι και Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή της εκδήλωσης, στον αγαπημένο συγγραφέα μικρών και μεγάλων, τον κ. Ευγένιο Τριβιζά, ο οποίος έδειξε στο κοινό το… μικρό και το… μεγάλο μολύβι του, με τα οποία γράφει κατά περίσταση τα μικρά ή μεγάλα παραμύθια του. Ο κ. Τριβιζάς έδειξε ακόμη στους μικρούς του φίλους το υλικό που έχει στην συλλογή του από παιδικά παραμύθια, όπως π.χ. το κορδόνι από το παπούτσι του Παπουτσωμένου Γάτου, ένα πούπουλο από το μαξιλάρι της Ωραίας Κοιμωμένης, ένα τσόφλι από το αυγό από το οποίο βγήκε το Ασχημόπαπο, αλλά και ένα κομμάτι από τον καθρέφτη της Κακιάς Μητριάς.

Έπειτα, ο κ. Τριβιζάς διηγήθηκε την ιστορία για ένα μικρό χαρτάκι που το λέγαν Χάρη, ενώ την μαμά του Χαρτοσακούλα και τον μπαμπά του Χαρτοφύλακα. Η οικογένεια του Χάρη έμενε σε ένα χαρτόκουτο, αλλά έπειτα μετακόμισαν σε έναν χαρτοφάκελο. Ο κορυφαίος Έλληνας παραμυθάς εξιστόρησε με διαδραστικό τρόπο τις περιπέτειες που είχε το χαρτάκι που το λέγαν Χάρη, πως αρχικά μουτζουρώθηκε παίζοντας με ένα μολύβι, αλλά και πως στη συνέχεια έγινε κατάμαυρος, όταν βούτηξε σε μια λίμνη με μελάνι. Τελικά, ο Χάρης το χαρτάκι, μετά από πολλές περιπέτειες κι αφού έφτασε στο σημείο να κλαίει για… τρεισήμισι ώρες, γύρισε σπίτι του στη μαμά του όσο άσπρος ήταν όταν έφυγε!