Σε ανακοίνωση της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» αναφέρονται τα εξής:

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια έχει επιδοθεί ο Περιφερειάρχης μετά τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης τα οποία καταδεικνύουν αφενός την αρνητική εικόνα που έχουν για αυτόν οι πολίτες και αφετέρου διαπιστώνουν ότι η επανεκλογή του δεν είναι εφικτή. Έτσι κατά τις τελευταίες ημέρες, ο Περιφερειάρχης φοράει το «καλό» του προσωπείο και περιφέρεται (σε εκδηλώσεις χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων) στις πέντε πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων, όπου σε ρόλο «Αη Βασίλη» μοιράζει υποσχέσεις, τάζει τα πάντα στους πάντες, χωρίς φυσικά κανέναν απολύτως σχεδιασμό. Σκεφθείτε την εικόνα: διατυμπανίζει ότι όλα είναι καλές ιδέες, διακηρύττει ότι ανακαλύφθηκαν και είναι διαθέσιμα άπειρα χρήματα και ζητά να καταγραφεί ονομαστικά τι προτείνει ο καθένας. Χωρίς όρους, προδιαγραφές, επιλεξιμότητες… Αυτά δεν μπορεί να τα αντιληφθεί. Άλλωστε τι ξέρουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπροστά στον Χρ. Μέτιο!

Το καινούργιο αυτό τερτίπι με τις συναντήσεις με σκοπό δήθεν την τουριστική προβολή όπου «μοιράζονται» αφειδώς τα χρήματα του επικείμενου ΕΣΠΑ 2021-2027, όπου καταβάλλεται προσπάθεια να «χαϊδέψει τα αυτιά» όσων συμμετέχουν, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα φθηνό προεκλογικό τέχνασμα και τίποτε περισσότερο.

Αυτό που δεν λέει όμως, ο Περιφερειάρχης, είναι ότι δεν έχει κανέναν απολύτως σχεδιασμό! Διαφορετικά θα υπήρχε μία εισήγηση ή έστω μία στοχοθεσία!

Αυτό που δεν λέει, είναι ότι δεν έχει μαζί του κανέναν επαγγελματικά καταξιωμένο, ειδικό πάνω στο θέμα τεχνικό σύμβουλο, παρά διάφορους υποψηφίους, συνήθως «μισθοφόρους». Ποιος, λοιπόν, θα αξιολογήσει τις προτάσεις ώστε αυτές να καταστούν επιλέξιμες και υλοποιήσιμες; Και εν τέλει πώς αυτές θα μετατραπούν σε συγκροτημένο ενιαίο σχέδιο για την προβολή συνολικά της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. με τα κατά τόπους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της;

Αυτό που δεν λέει, είναι ότι όφειλε να είχε σχέδιο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, το οποίο να υλοποιούσε εδώ και τρία χρόνια που είναι στη διοίκηση.

Δυστυχώς, όμως, όλοι διαπιστώνουμε ότι δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως ως σήμερα. Απλά κάποιοι τον συμβούλευσαν να προσπαθήσει, αντί για μία σοβαρή και συγκροτημένη προσπάθεια, να μετατρέψει αυτές τις συσκέψεις σε προεκλογικά τερτίπια!

Εμείς στην Περιφερειακή Σύνθεση επισημαίνουμε ότι έχει χάσει ακόμη και το ελάχιστο ίχνος ντροπής και επιχειρεί να σκαρώσει πολιτικάντικα παιχνίδια σε βάρος της αγωνίας των επιχειρηματιών και των πολιτών της Περιφέρειας μας. Εμείς αυτά τα καταδικάζουμε απερίφραστα.

Ούτως ή άλλως, ο επόμενος διαχειριστής του ΕΣΠΑ της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου δεν θα είναι αυτός.