«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων Δημοσίου “αδειάζει” τον συνεργαζόμενο με τον Περιφερειάρχη Ανδρέα Καραγιώργη»

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» αναφέρονται τα εξής:

Στα όρια της θεσμικής εκτροπής κινείται πλέον η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης καθώς προκειμένου να «περάσουν» θέματα, συνεργαζόμενοι με αυτήν σύμβουλοι κάνουν εισηγήσεις βασισμένες σε ψέματα!

Στη συζήτηση περί του «νέου» οργανογράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στις 13/02 (και ενώ ήδη το «νέο» οργανόγραμμα έχει απορριφθεί μία φορά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης) ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα αλιείας Ανδρέας Καραγιώργης είπε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων του εξήγησε την αναγκαιότητα αποδοχής του συγκεκριμένου σχεδίου του Οργανισμού και αυτός αποδέχτηκε τη θέση του.

Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ο ίδιος ο Πανελλήνιος Σύλλογος διαψεύδει τον Ανδρέα Καραγιώργη σε επίσημη ανακοίνωσή του, στην οποία γράφει: «Θέλουμε να δηλώσουμε απερίφραστα ότι οι θέσεις του ΠΣΙΔ είναι αυτές που εκφράζονται μέσα από τις επιστολές που έχουμε στείλει προς την Περιφέρεια και σε καμία περίπτωση δεν αποδεχτήκαμε την υποβάθμιση των υπηρεσιών αλιείας, ούτε την εκτός κάθε επιστημονικής λογικής απευθείας ανάθεση της αλιείας στους γεωπόνους». Ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του ΠΣΙΔ εγκαλούν τον Ανδρέα Καραγιώργη για το ότι παραπληροφόρησε το Σώμα και τον καλούν «άμεσα να προχωρήσει σε γραπτή δήλωση προς τον Περιφερειάρχη, τον Εκτελεστικό Γραμματέα, τους επικεφαλής των παρατάξεων και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων, δηλώνοντας ρητά πως καμία συμφωνία δεν υπήρξε με τον ΠΣΙΔ και σε καμία περίπτωση δεν σας δηλώσαμε την αποδοχή των θέσεων σας. Επιπλέον σας  καλούμε (εν. τον Ανδρέα Καραγιώργη) να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να τεθεί ξανά προς ψήφιση με όρους διαφάνειας το σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού».

Αυτοί είναι λοιπόν οι συνεργαζόμενοι – μισθοφόροι του Περιφερειάρχη. Κοινοί ψεύτες, θρασείς και παραχαράκτες της αλήθειας. Ως Περιφερειακή Σύνθεση καλούμε τον Ανδρέα Καραγιώργη να παραιτηθεί της θεσμικής του ιδιότητας, την οποία αμαυρώνει με αυτές τις συμπεριφορές και τον περιφερειάρχη να αποδείξει ότι έχει το πολιτικό θάρρος να καταδικάσει την εκτροπή του Καραγιώργη, ειδάλλως θα θεωρήσουμε ότι συνεργεί στην παραποίηση γεγονότων ώστε να επηρεαστεί το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της 13ης Φεβρουαρίου 2023.